A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Mit kell tudni Az ébredő Erőről, mielőtt megnéznéd?

Kelemen Szabolcs

Lássunk néhány spoilermentes információt arról a bizonyos réges-régi, messzi-messzi galaxisról...

A rajongók kemény magja ezeket biztos tudja, de azoknak hasznos lehet, akik még nem látták a Star Wars saga hetedik részét (vannak még így egy páran, a mozik még mindig tömve vannak), és nem Star Wars-szal kelnek-fekszenek.

Szereplők Rey és BB-8 Az ébredő Erőben (Jakku sivatagában)

Az eredeti trilógiából találkozhatunk Luke-kal, Leiával és Han Soloval. Bár nem látszik, de Csubakka, R2D2 és C-3PO jelmeze alatt is az eredeti szereplők vannak.

Néhány új szereplő láthattunk már máshol (Max von Sydow, Ken Leung - Lost, Greg Grunberg - Alias), míg a Captain Phasmát alakító Gwendoline Christie (Brienne of Tarth / Trónok Harca) és az egyik rohamosztagost alakító Daniel Craig (James Bond) a sisak miatt nem ismerhető fel.

A fő szerep viszont már a fiataloké, akiket még kevés filmben láthattunk. (Rey - Daisy Ridley, Finn - John Boyega, Poe Dameron - Oscar Isaac)

Kérdezz-felelek

Hogyan illeszkedik ez a korábbi Csillagok Háborúja filmekhez?

A történet kb. 30 évvel A Jedi visszatér után játszódik. (Nagyjából 30 év telt el A Jedi visszatér első vetítése óta is, úgyhogy a Han Solo-t, Luke-ot és Leiát alakító színészek is ugyanennyit öregedtek.) A korábbi folytatásként kiadott Thrawn trilógia említés szintjén sem jelenik meg. (A Disney féle felvásárlás előttről csak a 6 filmet, és a Klónok háborúja animációs sorozatot ismerik el.)

Az eltelt 30 évvel kapcsolatban több utalás is elhangzik filmben, bár a nemrég kiadott előzménykönyvekből még többet tudhatunk meg.

Érdemes megnézni?

Az IMDB-s értékelése több, mint 300 ezer szavazat alapján 8,4, vagyis ez minden idők 62.-edik legjobb filmje. Jó kis film lett, valószínűleg nem fogsz csalódni benne. Mindenképpen megéri a jegy árát, már csak azért is, mert úgyis mindenki fog beszélni róla.

Korhatáros a film? Kisebb gyerekkel meg lehet nézni?

Hivatalosan a film megnézését 12 éven aluliaknak nem ajánlják. Én a moziban arra lettem figyelmes, hogy a vetítés közben többen ki-be járkálnak a gyerekeikkel. A sötét, a robbanások és a mozi hangereje túl félelmetes lehet a kisebbeknek, úgyhogy velük lehet, hogy érdemes később, otthon megnézni (állítólag áprilisban érkezik a blu-ray változat). A felnőtt adag kóláról nem is beszélve...

Lesz folytatás? Ha igen, mikor?

Ez a történet az új trilógia első része. A folytatás (a VIII. rész) 2017. május 26.-án jelenik meg.

Addig sem maradunk Star Wars film nélkül, mert 2016. december 16.-án érkezik a Rogue One: A Star Wars Story címmel, ami a Sith-ek bosszúja (III. rész) és az Új remény (IV. rész) között fog játszódni, és a Halálcsillag terveinek ellopásáról szól. Mostantól minden évben meg fog jelenni egy Star Wars film!

blog comments powered by Disqus