A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Mit lehet tudni az Alien: Covenantről?

Kelemen Szabolcs

Az alien filmek alatt joggal érezhettük úgy, hogy - bár ez nem egy Star Wars komplexitású világ - azért sokkal több van benne, mint amennyit eddig filmre vittek.

A képet persze árnyalták az alien könyvek, és az is, amikor a világot összekapcsolták a predator univerzummal, de az igazi fordulatot a 2012-es Prometheus hozta el az emberek és a xenomorphok történetében. A folytatást, az Alien: Covenant-et pedig ritkán tapasztalható trailerkavalkád harangozta be, ami már önmagában is megér néhány szót.

Lássuk, mit tartogat számunkra a nemsoká megjelenő legújabb Alien film Ridley Scott rendezésében!

Gyors ismétlés: amit a Prometheusból megtudtunk

A Prometheuszt küldetése 2093-ban egy távoli,kihalt bolygóra vezet. Itt rátalálnak a "teremtőknek" nevezett faj egyetlen képviselőjére, aki túlélte a hajójuk lezuhanását és azt a pusztítást, ami előtte történt. Kiderül róluk, hogy genetikailag jelentős hasonlóságot mutatnak az emberrel. Miután felébresztették, első gondolata az, hogy folytassa útját a Föld felé.

Utóbbival nem lenne semmi baj, ha a hajója gyomrában rejlő tégelyek fekete, zselészerű tartalma az embereket nem fertőzné meg gyilkos idegen élőlényekkel. Megfékezése közben a Prometheus legénységének nagy része és maga a hajó is odavész. A túlélők, Elizabeth Shaw és David, az android a "teremtők" egy másik hajójával egyenesen az anyabolygójuk felé veszi az irányt, hogy kiderítsék, miért akarták elpusztítani az emberiséget?

Végre beszédesek a trailerek! Kép a teremtők bolygójáról

Néhány hónappal ezelőtt a hírlevélben írtuk, hogy már megkaptuk a két szokásos, filmek előtti előzetest az Alien: Covenant-hoz, úgyhogy ennyi, ezt kell beosztani a film megjelenéséig.

Tévedtünk. Azóta szinte elárasztották a Youtube-ot a hivatalos Alien: Covenant videók, sőt 2017-04-26-ra még egy Alien napot is szerveztek a készítők. (Az összes hivatalos videót ide gyűjtötték össze.) Ezek videók jóval informatívabbak, mint amit trailerektől megszokhattunk. Akár az is lehet, hogy olyan jeleneteket tartalmaznak, amik a mozifilmben benne sem lesznek, tehát valójában kiegészítik a történetet!

A Covenant alapsztorija

2104 decemberében vagyunk, amikor a Covenant eléri úticélját. A fedélzetén alaposan kiválasztott párok már tűkön ülve várják, hogy végrehajtsák az emberiség történetének következő nagy ugrását: hogy ők kolonizáljanak elsőként egy másik bolygót.

Új otthonuk távolról a megtestesült Paradicsom, de a felszínre érve egyre sokasodnak a furcsaságok. Óriáskalászú búzatáblán vágnak át, de nyoma sincs annak, aki elvetette. Egy lezuhant űrhajóból mi már tudjuk: ez a teremtők bolygója, de a Covenant legénysége se velük, sem állatokkal nem találkozik. Kísértetiesen kihalt és csendes minden - úgy tűnik, a hely flóráján kívül nincs más élő faj a környéken. Kivéve egyet...

Mi történt a két film között?

Az alapsztori sem rossz egy alien filmhez, de a két film közötti események sem érdektelenek. Elizabeth Shaw összeszereli Davidet, majd hibernáltatja magát, hogy még akkor is életben legyen, amikor elérik a teremtők bolygóját (furamód David azt mondja, hogy nem lehet tudni, mikor érnek majd oda). Miközben Shaw alszik, David tanulmányozza a kísérteties hajót, és összeszedi, amit a készítőiről meg lehet tudni. Az előzetesből csak annyit látni, hogy David biztosan megérkezik. Mikor a hajó dokkolásra készül a magasban, az alsó zsilip kinyílik, és látjuk lebegni a fekete anyaggal teli tégelyeket... Talán David lebombázza a teremtőket a saját fegyverükkel?

És nem ez az egyetlen kérdés. Csak a véletlen műve, hogy a Covenant is a teremtők anyabolygóját célozta meg, vagy van más magyarázat? Mi lett a teremtőkkel, és miért akartak végezni az emberiséggel? Mi lett Shaw-val, és mi hajtja Davidet, az androidot azután, hogy Weyland meghalt? Nem támadt kedve esetleg ismét arra, hogy embereken kísérletezzen? Akárhogy is, a film érdekesnek ígérkezik!

Még több: Alien
blog comments powered by Disqus