A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Obi-wan: egy bolygónál nagyobb a tét

Kelemen Szabolcs

Obi-wan Kenobi Jediként számtalan küldetésben vett részt, amikben nem ritkán ártatlanok védelmében lép fel.
Az viszont merőben szokatlan, hogy a Köztársaságot kell megakadályoznia a nagyüzemi mészárlásban egy akár még nagyobb katasztrófa elkerüléséért. Pedig a klón háborúk során ez is megtörtént.

Ord Cestus Obi-wan Kenobi, Dooku gróf és Kit Fisto

A kietlen Ord Cestus bolygót először fegyenctelepnek használták egészen addig, amíg úttörők lelkes csapata fel nem fedezte a gazdag érclelőhelyeket. Onnantól a bolygó sorsa nagyot fordult: elkezdték kitermelni a fémet, amiből egyre fejlettebb droidokat gyártottak.

Legújabb termékük a JK-13-as biodroid, ami korlátozott mértékben Erő érzékeny, és emiatt előre tudja látni a Jedik szándékait. (A nevét is innen kaptak: JK, vagyis Jedi Killer.) Ezek már rég nem a Baljós árnyak ágyútölteléknek használt droidjai, hanem a hadviselés új generációja, ami még klónhadsereget is lepipálja. A gyártásuk nagyon jövedelmező üzlet volna, ha nem lenne a dolognak egy szépséghibája...

Kitör a Klón háború

A Szeparatisták korábban is előszeretettel alkalmaztak harci robotokat, ami miatt nem meglepő, hogy a szenátus a korlátozta a droidok kereskedelmét - ez vonatkozott a Ord Cestusra is, akik a Köztársaság tagjai voltak. Már ez is rosszul érintette a helyi egyoldalú gazdaságot.

Ami viszont igazán közel sodorta a bolygót a függetlenedéspártiakhoz, az a jóval nagyobb harcértékű JK-13-as droidcsalád. Ez ugyanis úgy kellett nekik, mint egy falat kenyér. Ha rátehetnék a kezüket az újfajta droidokra, az akár döntő előnyhöz is juttathatná a Szeparatistákat, amit a Köztársaság mindenképpen meg kell akadályozni.

A Köztársaság közbelép

A Köztársaságnak nem volt sok választása. Szükség esetén készek az űrből porig bombázni a bolygót, de Paplatine kancellár előtte két Jedit (Kit Fistot, nomeg Obi-wan Kenobit) és néhány klón katonát küld a helyszínre.

Kit Fisto a helyiekből kellene lázadó hadsereget szerveznie, akiknek a kiképzésében a klónok segédkeznek. Ezt sem egyszerű titokban végre hajtani, de Kenobi mester feladata még nehezebb.

Neki diplomáciai úton kellene rávennie a bolygó vezetését és az öt legbefolyásosabb családot, hogy bármilyen nehéz is, tartsanak ki a Köztársaság mellett és droidjaikkal ne segítsék Szeparatistákat. Ez szinte lehetetlen küldetés, hiszen a droidok a bolygó szinte egyetlen bevételi forrása - mintha egy banánültetvényest akarnánk rávenni, hogy ne adja el a banánt. Miközben azon tépelődik, vajon meg lehet-e akadályozni a bombázást vagy a véres polgárháborút, valószínűleg Dooku gróf szavai is ott visszhangzanak a fejében: ha két ekkora rossz közül kell választani, a szenátust talán már valóban a Sith sötét nagyura irányítja?

És ha ez még nem lenne elég, a Dooku gróftól kapott küldetésben megérkezik Asajj Ventres, hogy a maguk javára fordítsa a történéseket.

A versenyfutás Ord Cestusért megkezdődött...

Még több: Star Wars
blog comments powered by Disqus