A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Predator mindenhol

Kelemen Szabolcs

Az alien mellett a másik ikonikus földönkívüli karakter a predator (yautja). Rusnyaságban és harcban is felveszi a versenyt az alienekkel. Szinte örülhetnénk, hogy helyettünk ritkítják a xenomorphokat, ha kedvtelésből nem vadászna emberre is.

Nem csoda, ha a ragadozó is tengernyi helyen jelenik meg a popkultúrában. Lássunk néhány érdekesebb filmet, játékot és mémet a klasszikusokon kívül!

Filmek és sorozatok Predator egy északi vadonban

Aki a South Parkból kimarad, az nem is számít igazán... Úgyhogy a készítők be is tettek egy yautját a Képzeletfölde második epizódjába. A történet szerint Képzeletföldét elárasztják a képzeletbeli szörnyek és gonosz karakterek. Miután a polgármesterrel végez egy alien, Butters az erdőbe menekül, ahol összefut egy predatorral .

A Star Trek: Voyagerben szereplő hirogen fajnál a rituális vadászat, a törzsi motívumokkal díszített maszk és a koponya-trófeák gyűjtése mind annyira hajaz a predatorra, hogy végül a készítők elismerték: tényleg a ragadozóról mintázták.

Az egyre népszerűbb Archer sorozat főszereplője, Sterling Archer is többször említi a ragadozót  [lásd a videot lent] (Megjegyezzük: Archer rosszul tudja, a yautják nem csak a trópusokon vadásznak, simán boldogul egy jégmezőn és a városban is.)

Játékok

Az AVP-t ugorjuk is át gyorsan (olcsó poén lenne), úgyis van elég utalás máshol is:

  • A HALO-ban megjelenik a yautják aktív álcázása és a közelharcban használt penge
  • A GTA 5-ben van egy Predator nevű küldetés, ahol hőkamerás mesterlövész puskával kell egy erdőben levadászni a célpontot.

De ez mind semmi a Mortal Kombat X-hez képet, ahol egy kiegészítésben

  • 3 különböző skinnel játszható karakterré válik a Ragadozó
  • Johnny Cage-hez választható olyan kinézet, ami szinte megegyezik Schwarzeneggerrel a Predatorból
  • Jackson "Jax" Briggs játszható Carl Weathers filmbeli külsejével,
  • Scorpionnak pedig lehet olyan skint adni, mintha a predator hőlátásán keresztül néznénk

Predator mémek Predator selfie - egy predatoros mém

A 100 fényévet utazó tökös vadász az internet népét sem hagyta hidegen.

Egyesek szívesen az orra alá dörgölik, hogy elbír az alienekkel, de Schwarzi kifog rajtuk (és akkor még Chuck Norrisról nem is beszéltünk... valószínűleg a kis predatorkölyköket Chuck Norris-szal ijesztgetik :-) ), de említést érdemel az is, ahol Arnold kezet fog a Predatorral és kibékülnek.

A kedvenc predator mémemet oldalt látjátok.

blog comments powered by Disqus