A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Star Wars ep. VII.: spoiler vagy nem, ez itt a kérdés!

Kelemen Szabolcs

Vitathatatlanul az év legjobban várt filmje az új Star Wars epizód.

A sajtó leközöl róla minden apró részletet, és sokan mohón olvassák, pedig egyre kevesebb homályos folt marad a történettel kapcsolatban (spoilereznek).

De mi lesz így a moziélménnyel?

Spoiler mindenhol

A VII. rész körüli óriási hírverésbe gyakran keveredik spoiler:

  • Már a trailerek is elég sokat árultak el. Ami pedig az egyszerű földi halandóknak nem jött le belőlük, azt kikövetkeztették újságírók.
  • Ezután jöttek a forgatásról kiszivárogtatott részletek. Ki, hol és mit csinál? Fotók a szereplőkről a forgatás közben és a forgatás szünetében. Ha már most tudjuk, ki van ott a 8. rész forgatásán, a karakterükért nem kell aggódni (biztos túlélik a 7. részt)!
  • Mindezzel párhuzamosan pedig a fórumokban, Facebook rajongói csoportokban megy a folyamatos találgatás. (Ami vagy bejön, vagy nem.)
  • Még a rajongói termékek csúcsra járatott piaca is felfed néhány részletet (pl.: új LEGO készletek).

A spoilerekkel kapcsolatos két véglet... Ébredő Erő: a spoilerek miatt marad még új dolog a mozira?

Úgy látom, a rajongók valahol a következő két véglet között helyezkednek el:

Aki keresi a spoilert

Az egyik véglet kifejezetten keresi a spoilereket. Elolvassa a VII. résszel kapcsolatos összes hírt, valószínűleg benne van valamilyen FB rajongói csoportban is. Lehet, hogy részt vesz az új résszel kapcsolatos találgatásban is.

Valószínűleg őket kevesebb meglepetés fogja érni a moziban. (Bár lehet, hogy ebbe nem gondolnak bele.)

Mindenesetre aki kíváncsi a spoilerekre, azok szerintem keressenek rá a Star Wars 7-re az index.hu-n.

Aki kerüli a spoilert

A másik véglet amennyire csak tudja, kerüli a spoilereket, mert szeretne minél jobban meglepődni a moziban. Átugorják a VII. részről szóló cikkeket, próbálják nem elolvasni, amit a rajongói csoportokban írnak (esetleg ki is lépnek egy időre a rajongói csoportból)... De sajnos gyakran már a címek és egy-két szó is túl beszédes. Főleg azoknak, akiknek (majdnem) mindenről a Star Wars jut eszébe.

Kell-e aggódni a spoilerek miatt?

A Lucasarts azt nyilatkozta, hogy az Ébredő Erő eredeti történeten alapul.

Nagyon valószínű, hogy sok köze nem lesz a korábban megjelent Expanded Universe könyvekhez. (Vagyis pl.: jó eséllyel nem lesz benne Thrawn főadmirális .) Aki EU könyveket olvasott, vagy olvasna, azoknak nem lesz ismerős.

A forgatókönyvön dolgozott Lawrence Kasdan is, aki anno részt vett A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér forgatókönyvének írásában. Úgyhogy remélem, hogy fordulatban nem lesz hiány, és a nagy dolgok még teljesen rejtve maradtak!

Amúgy meg a moziban minden elválik. Már csak 2 hónap!

blog comments powered by Disqus