A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Thrawn visszatért!

Kelemen Szabolcs

A Star Wars Celebration talán legfontosabb bejelentése az volt, hogy Thrawn főadmirális újra bekerül a Star Wars kánojába. Ráadásul nem csak a Rebels következő évadában fog feltűnni, hanem egy róla szóló regény is készülőben van!

De lássuk a részleteket: pontosan miről van szó, és miért olyan nagy dolog?

A Thrawn trilógia [Expanded Universe] Thrawn főadmirális

A Thrawn trilógia részei talán a Csillagok háborúja legjobb folytatásregényei voltak, de a Disney-féle felvásárlás a kánonon kívülre helyezte.

A Birodalom örökösei, a Sötét erők ébredése és Az utolsó parancs A Jedi visszatér eseményei után 5 évvel játszódnak, amikor a Birodalom a katonai géniusz Thrawn főadmirális kezei alatt új erőre kap, és ismét komoly fenyegetést jelent az univerzumra. A történet lényegét nem spoilerezném el, de legyen elég annyi, hogy olyan jól sikerült sztoriról van szó, hogy a Star Wars 7. részének bejelentésekor többedmagammal teljesen egyértelműnek tartottuk, hogy végre Thrawn mozit fogunk látni.

Mit lehet tudni Thrawnról az új kánonban?

A Thrawnról szóló új könyv a Birodalom felemelkedésétől a Rebels 3. évadáig tartó időszakot tartalmazza és nem kisebb személyiség írja, mint Timothy Zahn, aki az eredeti Thrawn trilógia szerzője.

A Rebels 3. évadának traileréből kiderül, hogy a Birodalom Thrawnt hívja segítségül a lázadók ellen, és rebellis hőseink egyből érzékelik a minőségi váltást: a Birodalom korábbi lépései ügyetlenkedésnek tűnnek az admirális gyors, pontos és kíméletlen csapásaihoz képest.

Az eredeti karakter számos tulajdonsága visszaköszön az előzetesben: azon kívül, hogy kék a bőrszíne és katonaként kíváló eredményeket ér el, a sikerének egyik kulcsa itt is az ellenfél minél alaposabb megismerése. Tanulmányozza történelmüket, filozófiájukat, sőt még műalkotásaikat (vagy a hologramjukat) sem rest begyűjteni.

És Ezráék az ő célkeresztjébe kerülnek...

Hogyan tovább?

Bár Thrawn karaktere ismét bekerült a hivatalos Star Wars kánonba, a Thrawn trilógia ettől még hivatalosan nem a kánon része. Elvileg beférne a történetfolyamba, hiszen Az ébredő Erő 25 évvel később játszódik, de az még a jövő zenéje, hogy az új trilógiát megelőző időszakot hivatalosan milyen történetekkel fogják kitölteni. (Ehhez lazán kapcsolódó hír, hogy J. J. Abrams nemrég jelezte: szívesen forgatna filmet a Ren lovagokról, ami szintén az új trilógia előzménye volna - lehet, hogy kiüti a Thrawn trilógiát?)

Több embertől hallottam, hogy féltik Thrawn karakterét, nehogy a filmre vitele és az új könyv rontson a régi patináján. Egy biztos: a Lucasarts új vezetése tudja, hogyan tartsa izgalomban a Star Wars rajongókat.

blog comments powered by Disqus