A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

TOP 5 legszívósabb humanoid sci-fi lény

Kelemen Szabolcs

Rusnya, félelmetes, vagy egyszerűen őrült? Veszedelmes lények nélkül alig lenne izgalom a sci-fi világokban, sőt, minél szívósabb, annál jobb!

Nézzük most az 5 legnehezebben elpusztítható sci-fi fajt - legyen az biológiai, vagy gép!

5. Zombik

Bár nem csak sci-fiben, hanem fantasy-kben is előfordulnak, az ötödik helyre egész jó eséllyel pályáznak a zombik.

Gondoljunk csak bele: érzéketlenek a fájdalomra, nem éreznek félelmet és egyetlen dolog hajtja őket: hogy élő húst marcangoljanak. Ha eltörik a lábait, a földön kúszik tovább a zsákmánya felé. Ha elveszíti a karjait is, hernyó módjára araszol tovább, a fogát csattogtatva. Egyes világokban ezzel még emberfeletti erő, kiváló mászóképesség vagy földöntúli gyorsaság is párosul. Fejlövéssel vagy lefejezéssel lehet végezni velük, más próbálkozás hasztalan.

Persze mondhatnánk: a zombik az agyatlanságuk miatt előbb-utóbb úgyis péppé zúzzák magukat, vagy ha nem, hát szétrohadnak. Csakhogy mindez nem számít, ha szemtől szembe kell megküzdeni velük.

Ráadásul ahol egy van, ott általában akad több is...

4. Ember formájú cylonok

Adott egy emberszerű külsővel rendelkező idegen faj, ami az idegenek (cylonok) céljaiért dolgozik - közöttünk. Nem csak a külsejük emberszerű, hanem a teljes fiziológiájuk, és a pszichikumuk is. Ugyanúgy éreznek, ugyanúgy fáradnak és ugyanúgy megbetegednek, mint mi. Igazi báránybőrbe bújt farkasok.

Hogy akkor miért szerepel a listán, ha ugyanolyan sérülékeny, mint egy ember?

Azért, mert ha egy cylon meghal, és a közelében van egy feltámasztóhajó, akkor az reinkarnálódik ugyanazzal a tudattal, és ugyanott folyatja ördögi tervének végrehajtását, ahol abbahagyta. Ha végleg el akarjuk pusztítani, nem elég végezni a testével, hanem keresztül kell verekedni magunkat a cylon flottán, hogy a feltámasztóhajót is megsemmisítsük.

3. Alien

A xenomorphok szinte tökéletes gyilkosok: karmuk, farkuk és belső szájuk egyarán alkalmas az ölésre és előszeretettel használják is. Testüket olyan páncél borítja, ami nem csak a kisebb kaliberű lőfegyverektől, hanem az extrém hőmérsékletektől is megóvja. Néhány végtag elvesztése meg se kottyan nekik, ráadásul remekül másznak és rejtőzködnek. Bár intelligenciájuk ember alatti, nem érdemes lebecsülni őket, mert igen tanulékonyak - erről árulkodnak az alien könyvek is.

Közelharcban a legveszedelmesebb ellenfelek egyike, de azért nem ők a csúcs, mert a következő helyezett a...

2. Predator

Ki lehetne a következő a sorban, mint az a ragadozó, ami alienekre vadászik?

A predatoroknak a vérévé vált a vadászat: legyen szó egy ember, vagy egy xenomorph elejtéséről, a trófea begyűjtését egyformán élvezik. A szenvedélyüknek mindent alárendeltek: felszerelésükért a legnagyobb fegyvergyártók is versengenének, és aki megkaparintaná az álcázóberendezésüket, szinte legyőzhetetlenné válna. Ha még ezek ellenére is sikerül halálos sebet ejteni rajtuk, jobb gyorsan olajra lépni, mert még utolsó leheletükkel is megpróbálják a pokolra küldeni legyőzőjüket.

1. Terminatorok Terminator, az egyik legveszélyesebb sci-fi lény

A terminátorok mintha ötvöznék a többi sci-fi lény előnyös tulajdonságait: remekül harcolnak fegyverekkel és puszta kézzel is, intelligensek, és szinte elpusztíthatatlanok. Fájdalom, érzések, de még a végtagok elvesztése sem akadályozza meg őket, hogy a küldetésüket végrehajtsák - bármi áron. És a zombikkal ellentétben velük nem lehet egy egyszerű fejlövéssel végezni.

Ha ez nem lenne elég, a T-1000-es még alakváltó is, amit a filmekbenk remekül ki is használt.

blog comments powered by Disqus