A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

TOP 5 sci-fi könyv 2015/2016

Kelemen Szabolcs

Melyik sci-fi könyvek fogytak nálunk a legjobban 2015/2016-ban? [Kivéve a Star Wars könyveket, mert azokkal külön posztban foglalkozunk!]

Ne lepődjünk meg a listán, főleg a klasszikusokról lesz szó, mert azok kezdettől fogva a kínálatban voltak.

5. Robot történetek [gyűjtemény] TOP 5 sci-fi könyv 2015-2016 illusztráció

Asimov Robot történeteinek borítójaIsaac Asimov a mi történelmünk folytatásaként írta meg az Alapítvány-Birodalom-Robot sorozatot, ami a robot történetekkel kezdődik a 20. században. Asimov alternatív történelme szerint az emberiség elkezdett a robotika 3 törvényének engedelmeskedő robotokat gyártani, amik segítségével meg tudjuk hódítani a világűrt. A 3 törvény elvileg garantálná, hogy ember és robot biztonságban tudjon egymás mellett élni, de kivételek mindig akadnak - a robot történetek főleg ezekről a kivételekről szólnak.

 

4. Asimov science fiction univerzuma 10.

Asimov korábban kiadatlan műveinek borítójaAsimov korábban ki nem adott műveiből csemegézik a Szukits kiadó sorozatának tizedik része. Szó van benne energialényekről, időutazásról, galaktikus konfliktusokról, önvezető autókról... Asimov rajongóknak mindenképpen ajánlott!

 

 

3. Második Alapítvány

A Második Alapítvány c. könyv borítójaA Második Alapítvány az Alapítvány trilógia harmadik része. A trilógia arról szól, hogy okos emberek kis csoportja - az Alapítvány - próbálja minél gyorsabban újjáépíteni a széthulló Galaktikus Birodalmat. Ez elvileg lehetséges, mert Hari Seldon, egy matematikus alkotott rá egy tervet, és jóslatai hosszú időn keresztül dermesztő pontossággal beváltak.

A trilógia harmadik részében már túl vagyunk az Alapítvány és a Birodalom maradékának első konfrontációján, sőt a rejtélyes Öszvér is megjelent, és egyedül felforgatta a galaxist. Hari Seldon a terv bebiztosítására anno létre hozta a Második Alapítványt, de a szervezet kulcsfontosságú inkongnitóját felfedték, és az Alapítványon kívül az Öszvér is el akarja pusztítani őket... Vajon a Seldon terv végleg kudarcra van ítélve, vagy van még esély elkerülni a Birodalom széthullása után következő káoszt és szenvedést?

A könyv ilyen jó szereplése szinte érthetetlen a trilógia többi része nélkül.

2. Zombi túlélő kézikönyv

a Zombi túlélő kézikönyv c. kötet borítójaErről a könyvről azt hiszem nem kell sokat mondani. Arról szól, amit a címe sugall: hogyan kell túlélni egy zombiktól hemzsegő világban? Az a Max Brooks írta, aki a World War Z-t is jegyzi, így a siker garantált. Sokan ajándékba vitték, mert a zombi filmek rajongóinak tökéletes ajándék. Népszerűségére jellemző, hogy többször is hiánycikké vált.

 

 

1. Dűne trilógia [Frank Herbert]

Frank Herbert Dűne trilógiájának a borítójaA Dűne trilógia nem csak egyszerűen klasszikus sci-fi. Frank Herbert 50 éve annyira egyedi világot alkotott, hogy az mérföldkő lett a sci-fi történetében, és hatása még a Csillagok Háborújában is tetten érhető. A világ megismerése és a sztori önmagában is lebilincselő, de a világban lappangó olyan rejtélyek teszik igazán letehetetlenné Dűne könyveket, mint pl.: miért vannak a Bene Gesseritek mindig a hatalom közelében? Mi a Bene Gesseritek többezer éves terve? Miért nem tudják műholdakkal megfigyelni a sivatagbolygó felszínét...? Mi köze a fűszerhez a homokférgeknek, és miért csak Arrakison lehet fűszert termelni?

blog comments powered by Disqus