A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

TOP 5 Star Wars könyv 2015/2016

Kelemen Szabolcs

Melyik Star Wars könyvek fogytak nálunk a legjobban 2015/2016-ban? Star Wars TOP 5 illusztráció a 2015-2016-os évre

5. Halálcsillag

a Halálcsillag c. könyv borítójaHa ikonikus karaktert kell mondani a Csillagok Háborújából, egyből rávágjuk, hogy Darth Vader. Ha ikonikus tárgyat kell megnevezni, akkor pedig egyértelmű, hogy Halálcsillag!

A Halálcsillag c. könyv rövid történeteket tartalmaz az űrállomás tervezéséről, építéséről, és persze esik szó arról, milyen volt rajta szolgálni. Az idén megjelenő Rogue One miatt különösen aktuális, hiszen a film a tervek ellopásáról fog szólni.

4. Az elveszett Sith törzs

Az elveszett Sith törzs c. könyv borítójaAz elveszett Sith törzs 5 ezer évvel a Star Wars filmek és kb. ezer évvel az Old Republic történetek előtt játszódik. Szinte csak a Sith-eken keresztül kapcsolódik a Star Wars világához, a történet mégis letehetetlenül izgalmas: Sith-ek kis csoportja hajótörést szenved egy veszélyes, vad bolygón. Csak magukra számíthatnak, segítségük nincs, de ott van a mindegyikükben tomboló vágy az uralkodásra. Vajon ez elég-e a túlélésre, és a bolygó meghódítására?

Valamit nagyon eltalálhattak ebben a könyvben. Sikerességére jellemző, hogy a többi könyvvel ellentétben csak fél éve került be a kínálatba, mégis annyi fogyott belőle, hogy meg tudta csípni a negyedik helyet!

A dobogóra olyan sorozatok jutottak fel, amiket általában együtt szoktak vásárolni, vagy az első részük fogy a legjobban. Ezeket összevontan vettük fel a toplistára, mert különben nagyon egyhangú lenne az első 5 hely.

3. Csillagok Háborúja filmkönyvek

a Csillagok háborúja filmkönyv borítójaNemrég kiadták újra a lassan 40 évvel ezelőtti eredeti Star Wars trilógia könyv változatát. A három kötetet felülvizsgálták, átszerkesztették és korunknak megfelelő nyelvezettel. Aki el akar merülni az eredeti trilógia világában, és olyan részleteket keres, amiket a filmben talán fel sem lehet fedezni, azoknak remek választás!

 

2. Darth Bane trilógia

A kettő szabálya c. könyv borítójaA Darth Bane trilógia hiánypótló, és borzasztó népszerű mű a Star Wars univerzumon belül. Darth Bane indította el azokat a folyamatokat, amik 1000 évvel később a Star Wars filmek eseményeihez vezettek. Rengeteget tudhatunk meg belőle a Sith-ekről - a sötét oldal pedig mindig izgalmasabb! Bár a könyv a Sith-ek rengeteg titkát leleplezi (itt alakul ki a Kettő szabálya is!), egyúttal ízelítőt ad a Sith-ek könyörtelenségéből és gátlástalanságából is, így egyes jelenetei akár horrornak is beillenek. Ezért nem ajánlott mindenkinek.

 

1. Old Republic könyvek

Ami sikeres játékkal indult, az könyvsikerrel folytatódott. Bár kb. 4 ezer évvel a Star Wars filmek előtt játszódik, és közös szereplők nincsenek, a helyszínek, a Sith-ek és a Jedik visszaköszönnek a Régi Köztársaság világában is.
Az Old Republic könyvek közül egyértleműen a Revan viszi a pálmát (az ő tragikus története még a játékban elkezdődik, és a könyvben zárul le), de néhány kivételtől eltekintve el szokták olvasni az összes részt (Árulás, Végzetes szövetség, Megsemmisítés).

blog comments powered by Disqus