A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat

Sorrend Dan Brown könyvei közt

Rendezés:

A Dan Brown könyvek sorrendje

Dan Brown igazi sikerkönyv-szerző. Művei már többszáz-millió példányban keltek el, és többet meg is filmesítettek. Tekintsük át, milyen könyvei születtek, és azok hogyan követik egymást!

A könyvek kiadási sorrendben

A könyvek az angol nyelvű, eredeti megjelenés sorrendjében a következők (lásd az infografikát is lentebb):

  1. Digitális erőd (1998): ebben a könyvben egy rejtélyes kód üti fel a fejét, ami az egész NSA megbénításán keresztül az USA biztonságát fenyegeti, csillió emberi tényezőn (is) keresztül.
  2. Angyalok és démonok (2000): ez az első Dan Brown történet, ahol Robert Langdon megjelenik. A Vatikánt illuminántusok a teljes pusztulással fenyegetik, Robert Langdon és segítője ezt akadályozzák meg. A könyvet 2009-ben filmesítették meg, A Da Vinci-kód után.
  3. A megtévesztés foka (2001): egy rejtélyes északi-sarki lelet nem csak az egész világra lehet hatással, de azokat a szakértőket is életveszélybe kergeti, akik kapcsolatban kerülnek vele... Vajon rájönnek, kik állnak a háttérben?
  4. A Da Vinci-kód (2003): a második Robert Langdon történet, amiben szimbólumkutató a Szent Grál után nyomoz, és meglepő eredményre jut. 2006-ban készült film belőle.
  5. Az elveszett jelkép (2009): a harmadik Robert Langdon történet, ami a szabadkőművességet járja körül. TV film készült belőle, moziban nem vetítették.
  6. Inferno (2013): a negyedik Robert Langdon könyv, amiben egy milliomos kutatóbiológus drasztikus módszerre próbálja megakadályozni az Föld túlnépesedését. 2016-ban forgattak filmet belőle.
  7. Eredet (2017): Robert Langdonnal ötödszörre találkozhatunk, aki most éppen az emberiség múltját és jövőjét feltáró tudós halála kapcsán keveredik bajba

Dan Brown könyvei sorrendben egy infografikán

Amit a könyvekről és filmekről még tudni érdemes

Mint az az ábrából is látható, a Dan Brown könyvek és a filmek megjelenési sorrendje nem egyezik meg. Pl.: könnyű az Angyalok és démonokat a második Robert Langdon könyvnek tartani, mert ezt filmesítették meg másodszorra, pedig az évszámokból következik, hogy könyvben ez volt az első.

Azt is fontos megemlíteni, hogy a film változatok helyenként eltérnek a könyvtől. Pl.: az Inferno mozinak nagyjából happy end lett a vége, míg a könyvben nem sikerül megakadályozni az őrült tudós tervét.

A könyvek között nincs túl szigorú időrend, legalábbis egymás cseleményét nem befolyásolják erősen. Bármelyik könyv önállóan is olvasható. A korábbi könyvekre némi utalás történik, de pl.: azt, hogy az Eredetben Ambra Vidalnak nem lehet gyermeke, nem kötik az Inferno könyvváltozatának végéhez. De ha tehetjük, valószínűleg a legjobb megjelenési sorrenben olvasni őket.