A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Varázslóiskolák a Roxforton kívül

Kelemen Szabolcs
2019. 01. 28. 00:00:00

A negyedik Harry Potter könyvvel háromra nő az említett varázslóiskolák száma, és a Legendás állatok megfigyeléséből arra következtethetünk, hogy kell lennie egy varázslóiskolának az USÁ-ban is.

De csak ennyi volna? Persze, hogy nem! Lássuk, a Roxforton kívül milyen varázslóiskolák léteznek még.

Európa

A Beauxbatons kastélya Dél-Franciaországban, a Pireneusokban található, és több, mint 700 éve épült. Francia, belga, spanyol, portugál, holland, és luxemburgi diákok biztos, hogy ülnek padsoraiban, de elképzelhető, hogy más nemzetiségeknek is helyt adnak. Ismert diákjai között említhető Nicholas Flame, a Bölcsek kövének felfedezője, és Fleur Delacour, Bill Weasley felesége, aki szintén részt vett a Roxforti csatában. A Roxfort boszorkány-, és varázslóképző szakiskola kastélya

A Harry Potter könyvsorozatban többször is említett Durmstrang a messzi északon található, de még Bulgáriából is fogadnak diákokat. Legalább 1294 óta létezik, és mugli születésűeket (vagyis akiknek mindkét szülője varázstalan, mint pl.: Hermione Granger) nem fogadnak soraikba. Híresen toleránsak a sötét varázslatokkal, de pl.: a diákjai között tudhatta Gellert Grindelwaldot is, aki pont azért csaptak ki az iskolából, mert amit ezen a téren a kísérleteivel művelt, már nekik is sok volt.

A Koldovstoretz egy oroszországi varázslóiskola, amiről kevés említés esik. Valószínűleg ázsiából is fogad diákokat.

A többi földrész

A Castelobruxo Észak-Brazília dzsungelében található iskola, ami legalább olyan régi, mint Roxfort. Talán régebbi is, mert épülete alatt találtak még ősibb romokat is. Népszerű a Roxforttal folytatott diákcsereporgramja.

Az Ilvermorny egy Massachusetts államban található varázslóiskola. 1627-ben alapították, ráadásul az egyik társalapítója varázstalan - emiatt az Ilvermorny-t tartják a legkevésbé elitistának. Minden diákot szívesen fogad Észak-Amerikából, és a Roxforthoz hasonlóan 4 házra tagolódik. Ismertebb diákjai voltak Queenie és Porpentina Goldstein (akik a Legendás Állatok sorozatban szerepeltek).

A Mahoutokoro iskola Japánban, egy muglik által lakatlannak hitt szigeten található. Ez az egyetlen nem-bentlakásos varázslóiskola, és az egyetlen ázsiai varázslóiskola, amit eddig említettek. Ha a 20. század történelme miatt nem is, a gazdag ázsiai hagyományok miatt kell, hogy legyen másik ázsiai iskola is, de azokról eddig még nem esett szó.

A Uagadou Nyugat-Ugandában található, és egyidős Roxforttal, valamint hasonlóan jó a híre. Bár diákjai tanulnak pálcával is varázsolni, előfordul, hogy elég nekik rámutatni dolgokra a varázslatok megidézéséhez.

kép: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hogwarts_-_Wizarding_World_of_Harry_Potter_-_Hollywood.jpg

blog comments powered by Disqus