A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Walking dead: a képregények képregénye

Scifimarket.hu

A sorozat írója, Robert Kirkman egy mély és alaposan megformált birodalmat épített és elérte, hogy a horror képregények újra népszerűvé váljanak.

A Walking Dead bámulatos sikere két kulcsfontosságú dolognak köszönhető: egyrészt, hogy van érdeklődés a horror-képregények iránt (a megjelenést hosszú ínséges időszak előzte meg), és hogy a nem mainstream alkotók megtalálhatják a mainstream sikereket.
Az eladások magukért beszélnek. Kirkman felfelé ívelő karrierje megmutatta, hogy egy kívülálló hogyan tud nagy lenni. Ez a sikertörténet egy olyan iparágnak segítette a felszínre törését, amely készen áll arra, hogy sok különböző művész horror képregényét mutassa meg a nagyvilágnak.

A robbanásszerű siker Walking Dead képregény illusztráció

Az első Walking dead képregény 2003-ban jelent meg. Egy olyan képregény lett belőle, amely gyakorlatilag szinte azonnal popkulturális elemmé nőtte ki magát. Robert Kirkman történetét Tony Moore „ültetette” át fekete-fehér képregény formába. Bár egyébként is roppant sikeresnek bizonyult, a világméretű köztudatba 2010-ben robbant be, amikor filmes adaptáció készült belőle.

A rajongók a film megjelenésének elképesztően örültek. Nem volt kérdés, hogy érdemes volt-e bele pénzt és energiát fektetni. Mind a képregényt, mind a tv-s sorozatot masszív rajongótábor veszi körül - és itt a masszív több millió embert jelent. Sok milliót! A 10 éves évfordulón (2013) egyedi kiadványok is jelentek meg. A borítólapokon a legkedveltebb és legfontosabb szereplők portréja volt látható.
A képregény egyébként több ponton is eltér a TV sorozattól, és a sorozatban is volt olyan változtatás, amit a képregény alkotói vettek át. Ha egy szereplő a tv-s adaptációban elképesztően népszerűnek bizonyul, az a rajzolt formátumban is helyet kap.  

Kirkman karakterábrázolásai zseniálisak. A szereplők izgalmasok, érdekesek,  extrémek. A Walking Dead megkapta a 2007-es és 2010-es Eisner-díjat a San Diego Comic-Con International-nál.

A franchise még számos további platformon is sikereket ért el. Például a videojátékok, a spin-off televíziós sorozatok, a webisode sorozatok terén is, illetve a regények sem maradhattak ki a remeklésből. Az AMC kiadott egy animációs filmet is az 1. sz. kiadvány első részével. (Utóbbit Phil LaMarr és a Tony Moore művészek készítették.)

A Walking Dead játékok

2011. február 18-án a Telltale Games bejelentette, hogy egy egyrészes videojátékot hoz létre a sorozat alapján, amely 2011 őszén debütált, és 2012 áprilisában világszerte megjelent. A játék öt epizódból áll, amik 2012. áprilisa és november között kerültek kiadásra. További letölthető tartalmak 2013 júliusában jelentek meg. Kirkman azt mondta, hogy a tipikus zombi játékokkal ellentétben, ez inkább az érzelmekre koncentrál.
A Walking Dead: The Game, széles körben elterjedt kritikai elismeréseket kapott.

A Walking Dead: All Out War

2016 januárjában a Kings of War alkotója, a Mantic Games bejelentette, hogy kiadja a The Walking Dead asztali miniatűr wargame alapját. A miniatúra játékot a népszerű Kickstarter segítségével finanszírozták. Ez a termék csak rendelésre érhető el, és 2016. november 7-én kezdődött az értékesítése.

Regények

A képregények alapján Robert Kirkman és Jay Bonansinga által kiadott regények sorozata 2011 és 2014 között jelentek meg. A Walking Dead képregény sorozatról Kirkman a kíváncsiskodó kérdésekre, miszerint mikor ér véget a sikertörténet, azt a választ adta, hogy olyan nem fog bekövetkezni. A képregény sosem érhet véget.

Még több: zombi ~blog
blog comments powered by Disqus