A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat

Ilyen a története a The Walking Dead képregényeknek

Mire számíthat, ha valaki kézbe vesz egy Walking Dead képregényt? A 193 kötettel büszkélkedő sorozat történetét nehéz röviden összefoglalni, de madártávlatból kísérletet teszünk rá.

A kezdet

Hogy ne egy unalmas zombiapokalipszises történetként induljon, a főszereplő, Rick Grimes (rendőr) végig kómában van, mialatt a katasztrófa letarolja a világot. Egy kórházban ébred, miután nagyjából felépült egy korábbi lőtt sebéből, de az ápolók és az orvosok mind eltűntek... Viszont nem sokat kell várnia, hogy találkozzon mással, ami mozog ugyan, de élőnek már nehezen nevezhető.

Ezután elindul megkeresni a családját, akik elmenekültek valahová. Útja során a világ új szabályainak egy részére maga jön rá, vagy az a néhány túlélő világosítja fel, akikkel összehozza a sors.

A fő motívumok The Walking Dead képregény mintaoldal

A történetbe akkor csöppenünk bele, amikor a civilizáció alig néhány hete állt a földbe. A túlélők kezdetben reménykednek, hogy hamar vége lesz az egésznek, és a kormány majd valahogy megoldja a helyzetet, de ez a remény idővel egyre halványul.

Más zombis sztoriktól eltérően a szereplők

  • nem tűzik ki célul, hogy kiirtsák a zombikat, mert azok túl sokan vannak
  • nem keresik a gyógymódot, mert egyikük sem ért ilyesmihez
  • nem menekünek folyamatosan a zombik elől, mert nem lehet egyfolytában menekülni, és nincs is hová

A Walking Deadnél a hangsúly arra helyeződik, hogy megpróbálnak együtt élni a problémával, mert jobbat nem tudnak. Ezt a motívumot viszont az író annyira kibontja, amennyire csak lehet.

Felfedezhetünk egy olyan sémát a történetben, hogy menedéket keresnek-találnak-a menedék tarthatatlanná válik és kezdődik az egész elölről, de ez csak a felszín. Minden ilyen ciklusban máshogy viselkednek a szereplők, mert közben az új világ folyamatosan formálja őket. Az a Rick Grimes, akit az elején megismertünk, teljesen más, mint aki a történet végére megérkezik.

Mennyire hasonlít a TV sorozatra?

Már az első kötetet végigolvasva is találunk kisebb-nagyobb különbségeket, de később igencsak laza lesz a kapcsolat az AMC sorozata és a képregények története között. Egyes szereplők a képregényből hiányoznak, másoknak pedig a sorsa tér el a képernyőn futótól.

Ráadásul a képregényekre nem jellemző az, amit a sorozat egyes évadainak szemére vetnek: hogy túl lassú.

Ezért megéri az eredeti, The Walking Dead képregény formátumot kézbe venni!

Még több: zombi ~blog