A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Witcher film / sorozat: ezt lehet tudni róla

Kelemen Szabolcs
2018. 07. 06. 00:00:00

A Witcher nem egy egyszerű könyvsorozat, vagy játék. Mára egy igen sikeres branddé nőtte ki magát: a witcher könyveken és játékokon kívül készült belőle képregény és egy nem túl sikeres TV adaptáció is, így nem meglepő, hogy a Netflix sorozatot akar forgatni belőle.

Most összegyűjtöttük a konkrétumokat és néhány spekulációt, amik 2018 júliusában ismerhetőek.

A konkrétumok Ríviai Geralt harc közben a Witcher-ből

A most készülő sorozat nem minden előzmény nélkül való: The Hexer néven már forgattak belőle egy 13 részes lengyel sorozatot.

A Netflixes változat egyszemélyű felelőse Lauren Schmidt Hissrich, aki 2017 decemberében szerződött erre a feladatra. Ő olyan alkotásokban vett még részt, mint Daredevil, és Az elnök emberei. Rendszeresen tweetel a Witcherrel kapcsolatos munkájáról is, az információk nagy része is innen származik.

Lauren Schmidt Hissrich úgy nyilatkozott, hogy az első, 8 epizódot tartalmazó évad befejezésére 2020 tűnik valószínű időpontnak, mert ahogy ő fogalmazott, a minőséget részesítik előnyben a gyorsasággal szemben. (Ne tévesszen meg senkit, hogy a witcher könyvek is 8 részt számlálnak, nem könyvenként egy epizódot kapunk!) Ha ezt a dátumot tudják tartani, az annyiből szerencsés, hogy 2019-ben úgyis kapunk egy befejező évadot a Trónok harcához.

A szereplőválogatás csak mostanában kezdődik. Mark Hamill a maga viccess módján be is jelentkezett rá: "nem tudom mi ez, és miről szól, de szerintem nekem kellene eljátszani".

Spekulációk

A sorozatot érintő spekulációkkal tele van a padlás.

Több helyen is olvasható, hogy a sorozatot Kelet-Európában akarják forgatni, de ez még sok mindent takarhat (onnantól kezdve, hogy az USA-ban Kelet-Európa összemosódik Közép-Európával). Adná magát, hogy Lengyelországban filmezzenek, de a Trónok harcának egyes jeleneteit pl.: Horvátországban forgatták, szóval ilyen erővel akár még Magyarország is szóba jöhet.

A Trónok harca, a Breaking bad és a Westworld korában nem kell tartanunk attól, hogy túlságosan fékezett habzásúvá szelídítenék a történetet. Az viszont elképzelhető, hogy a remek Witcher könyvek ellenére külön történetet írnak a sorozathoz - elvégre a Star Wars világában is ott kínálta magát a folytatásra a Thrawn trilógia, amit végül nem csak figyelmen kívül hagytak, hanem egyenesen kizártak a kánonból. (Az viszont szerencse, hogy konzultánsként a könyvek eredeti szerzője, Andrzej Sapkowski is részt vesz az alkotásban.) A Netflix oldalán csak egy szűkszavú, egymondatos leírás olvasható a tartalomról: "egy mutáción átesett szörnyvadász küzd, hogy megtalálja a helyét egy világban, ahol az emberek gyakran rosszabbak a szörnyeknél".

Szereplők tekintetében is egyelőre csak a rajongók vágyálmairól lehet beszámolni. Szinte az első, aki eszünkbe jutna Geralt szerepére, nem más, mint Nikolaj Coster-Waldau, azaz Jamie Lannister, akinél azért kérdéses, hogy akar-e beskatulyázódni, mint a fantasy hős (bár a Trónok harcában is elég ellentmondásos figurát alakít), de valahol felmerült még Mads Mikkelsen neve is. Egy rajongó által készített listán a további szerepekben felmerült pl.: Eva Green (Yennefer), Mark Strong (Foltest király), de még a focistából lett színész, Vinnie Jones (Letho) neve is - csak hogy az ismertebb színészeket említsük. Az biztos, hogy az anyagi háttér megvan ismert színészek szerződtetésére - a Netflix orkos-rendőrös filmjében pl.: Will Smith szerepelt.

blog comments powered by Disqus