A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Az Alkonyat sorozatról röviden

Scifimarket.hu

Az alkonyat könyvek talán a legnépszerűbb könyvsorozat, ami világszerte fiatalok millióinak hozta meg a kedvét az olvasáshoz.

A történet, amely három különböző „lényt” kovácsol össze egy hihetetlenül sikeres könyvsorozatban. Vigyázat, spoilertornádó következik!

Alkonyat

Az Alkonyat c. könyv története az egyik főszereplőjének költözésével indul. A fiatal és csodaszép Bella Swan az arizonai Phoenixből költözik a washingtoni Forksba. A helyi iskolában ismeri meg a rendkívül titokzatos, és jóképű Edward Cullent, akibe rögtön beleszeret. Azonban kiderül, hogy Ő egy vámpírcsalád tagja, és Ő maga is az - igaz, csak állati vérrel táplálkoznak. Viszont feltűnik a színen James is, aki szintén vámpír, és vadászni kezd a fiatal Bellára. Edward családja segítségével próbálja megvédeni a lányt, akit Phoenixbe menekítenek. De minden hiába, James ide is követi. Cullenék végeznek a vámpírral, Edward pedig megmenti a súlyosan sérült Bella életét, majd visszatérnek Forksba.

Újhold A hármas, akik az alkonyat sorozatot világhírre vitték

Egy vámpír családba bekerülni nem megy kockázatok nélkül. Épp Bella 18. születésnapját ünnepelik, amikor a lány megvágja az ujját, és a vér látványától megvadult Edward egyik testvére rátámad. Edward ekkor úgy dönt, hogy elhagyja Bellát, hiszen nem lát lehetőséget arra, hogy folytathassák kapcsolatukat - nem szeretné többé életveszélybe sodorni.

Bella ettől mély depresszióba süllyed, amelyet csak Jacob Blackkel, apja indián származású barátjának fiával kötött barátsága enyhít. Bella ekkor döbben rá, hogy Jacob nem mindennapi fiatal. Ő sem olyan, mint egy magafajta tinédzser, ugyanis farkassá képes változni, ugyanúgy, mint törzse több tagja is. Jacob és farkastársai megpróbálják megvédeni a lányt Victoriától, a megölt James kedvesétől, aki bosszút esküdött ellene.

Edward azt hiszi, Bella öngyilkos lett, ezért az olaszországi Volterrába utazik, a nagyhatalmú vámpírklánhoz, a Volturihoz, kérve, hogy vessenek véget az életének. Bella és Edward húga, Alice még időben pont időben érkeznek. Volturi csak azzal a feltétellel engedi el őket, hogy megígérik, vámpírrá fogják változtatni Bellát.

Napfogyatkozás

Victoria ismét visszatér. Létre hoz egy vámpírsereget, hogy Bella közelébe férkőzhessen és bosszút állhasson. Mindezek közepette Bella hatalmas harcot vív belül, hiszen kénytelen választani Edward szerelme és Jacob barátsága között - tudván, hogy a döntése képes arra, hogy újraindítsa a vámpírok és a vérfarkasok közötti örökös küzdelmet. És Bellának még egy nagyon fontos döntést meg kell hoznia: Élet vagy a Halál?

Hajnalhasadás

Bella Swannak döntenie kellett: vagy Edward Cullen szenvedélyes szerelmét választja, vagy a Jacob Black farkasemberrel való mély kapcsolatot. Ez a veszteségek és a veszekedések zűrzavaros esztendeje volt, hogy elérjünk a végső fordulóponthoz. A választáshoz, hogy Bella csatlakozik a halhatatlanok sötét, de csábító világához, vagy egy teljesen emberi életet követ.

Most, hogy Bella meghozta a döntését, példázó események lenyűgöző láncolata bontakozik ki az alkonyat könyvek befejező részében. Bella és Edward összeházasodik. Majd Bella rádöbben, hogy állapotos. A magzat azonban túl gyorsan fejlődik, és ezzel csaknem megöli édesanyját. Edwardnak nincs más választása, megmenti az életét azzal, hogy vámpírrá változtatja. Egy másik vámpírklán egyik tagja tévesen halhatatlan gyermeknek titulálta Edward és Bella kislányát, Renesmeet és szól a Volturinak, akik Forksba utaznak, hogy végezzenek a vámpírgyerekkel és családjával, ami elhozza a történetet lezáró konfliktust

Még több: ~blog fantasy
blog comments powered by Disqus