A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Az Eragon könyvek sorrendje

Kelemen Szabolcs
Christopher Paolini még nem volt 20 éves, amikor az első Eragon könyve berobbant a könyvpiacra - de ezzel még korántsem volt vége a sikersorozatnak. Hogy hány része van az Örökség ciklusnak, és vannak-e további Eragon könyvek, az kiderül az alábbiakból:

Miről szólnak az Eragon könyvek?

A főszereplő, Eragon a történet kezdetén 15 éves - pont mint az író, amikor hozzákezdett a sztori megformálásához. Eragon talál egy sárkánytojást, amiből kikel Saphira, a sárkány. Saphira egy emberek közt nevelkedő sárkány, így mentes sok rossztól, amit a sárkányoknak tulajdonítanak, így Eragon egyik legjobb barátja lesz. Azonban sárkánnyal rendelkezni veszélyes, amit főszereplőnk is hamar megtapasztal.

Rövid időn belül a rettentő varázserővel is rendelkező Galbatorix király elleni küzdelem élén találja magát, miközben hamar fel is kell nőnie... És eközbeni kalandjai már eddig is milliószámra ragadta meg az olvasók figyelmét.

A könyvek és filmek sorrendje

(Zárójelben az első magyar megjelenés éve.)

  • Sárkánylovas (2005): szokták csak Eragon könyvként is említeni. Az Örökség ciklus 1. része.
  • Elsőszülött (2006): az Örökség ciklus 2. része
  • Brisingr (2009): az Örökség ciklus 3. része
  • Az Örökség (2012): az Örökség ciklus 4. része
  • A villa, a boszorkány és a sárkány (2019): szokták az 5. Eragon könyvként is említeni. Hivatalosan a  Történetek Alagaësiából sorozat első része. Eragon ebben a részben is szerepel.

Az Eragon film

Az első Eragon könyvből film is készült (nem meglepő módon Eragon címmel), amit 2006 decemberében mutattak be a mozik. Nagyrészt Magyarországon és Szlovákiában forgatták, olyan sztárokkal, mint Jeremy Irons (Brom, Eragon idős segítője), és John Malkovich (Galbatorix).

Sajnos az első film igen negatív kritkát kapott, ezért a folytatásokat nem forgatták le.

Az Eragon könyvek és filmek sorrendjét ebben az ábrában foglaltuk össze:

Az Eragon könyvek sorrendjét szemléltető ábra

Még több: fantasy ~blog