A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Eragon könyv

Rendezés:

Mi lenne, ha a gyerek kutya helyett sárkányt tartana?

Az első Eragon könyv és a folytatásai sem mindennapi művek, és nem csak azért, mert a Sárkánylovas 121 hétig vezette a New York Times legjobb gyerekkönyveinek toplistáját.

Már a keletkezése sem volt szokványos, ugyanis a szerző 15 évesen kezdte el írni, és még nem volt 20 éves, amikor nyomtatásban megjelent. A kiadáshoz a Paolini család fogott össze, és közösen népszerűsítették könyvesboltról könyvesboltra utazva.

A helyszín Alagaësia kitalált világa, amit az író vadregényes lakhelye, Montana állam ihletett.

A történet kezdetén a főszereplő, Eragon 15 éves (pont mint a szerző), aki talál egy sárkánytojást. A tojás kikel, és belőle kitörő sárkányt Saphiranak nevezik el. Saphira sok sárkányokkal kapcsolatos sztereotípiától mentes, mivel fajtársaitól távol, emberek közt nevelkedik. Így lesz ő Eragon egyik legjobb barátja.

Sárkányt birtokolni azonban nem csak a Trónok harcában számít potenciális veszélynek. Megindul az eseményeknek egy olyan láncolata, aminek során Eragon kényleten lesz sárkánylovassá válni, ami együtt jár azzal is, hogy nagyon hamar fel kell nőnie (a könyvsorozat a felnőtté válás regényeként is értelmezhető).

Bár egyes kritikusok szerint az Eragon könyvekben tapintható a Csillagok háborújának valamint A Gyűrűk urának a hatása, és talán más fantasy sablonok is, a karakterek és a cselekmény mégis lehetetlenné teszik.

Talán pont amiatt, mert fiatalon írták, fiatalokról fiataloknak.

Ha az Eragon könyvek sorrendjére vagy kíváncsi, ez a cikk adhat felvilágosítást!