A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Frei Tamás 2018-ra várt könyve, a Berlini játszma

A szemfüles olvasók az Agrárbáról hátlapjának belső oldalán felfedezhették, hogy elméletileg Frei Tamás következő, 2017-re várt regénye a Berlini játszma lett volna, de ezt a könyvet még 2018-ban sem vehettük kézhez. Mit érdemes tudni róla?

Miért nem jelent meg? A Berlini játszma c. könyv borítóterve az Agrárbárók könyvajánlójából.

Frei Tamás regényei általában a megjelenéshez képesti közeljövőben játszódnak. Jóslatokat is tartalmaznak arra vonatkozóan, hogy mi fogja meghatározni Magyarországon a történéseket. Időnként ez nagyon betalál, mint pl.: 2015-ben, amikor a magyar elit belharcait jelezte előre (akkoriban volt a G-napként elhíresült jelenség is).

A Berlini játszma fő vonulata az lett volna Frei Tamás új könyvében, hogy 2017/2018-ban a magyar-német viszony kerül előtérbe, de a valóság ezt felülírta: a migráció vitte a prímet. Emiatt történt az, hogy a Berlini játszma témáját a szerző elengedte, és helyette a migrációhoz, terrorizmushoz és a rablóásatásokhoz kapcsolódó Bábel című regényével jelentkezett 2019-ben.

Mit lehet tudni a Berlini játszmáról?

Az Agrárbárók belső borítójáról és Frei Tamás nyilatkozataiból néhány dolgot lehet tudni arról, hogy a könyv miről szólt volna.

Hazánk nagyban függ az exporttól, azon belül is leginkább a Németország felé irányuló exporttól. A magyar gazdasági teljesítményben jelentős részt képviselnek a német autógyárak, és ha ennek kapcsán valami megváltozik, az jelentős hatással lehet az életünkre. Így került volna a képbe a regények addigi főszereplője, André Calvi (a magyar szakácsból lett francia mesterlövész-idegenlégiós).

Hogy a regény meg fog-e valaha jelenni, az még nyitott kérdés. A magyar-német viszony ismét a középpontba kerülhet pl.: egy gazdasági válság kapcsán. Az is kérdéses azonban, hogy a legújabb regényben "nyugdíjazott" André a Berlini játszma esetleges kiadásakor ismét visszatér, vagy a főszerepet Marco Boretti, esetleg egy új karakter viszi majd?