A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Frei Tamás könyvek

Rendezés:

Miért olyan sikeresek Frei Tamás könyvei?

Kevés szerző büszkélkedhet azzal, hogy legalább a saját hazájában Dan Brown népszerűségének a nyomába ér, de ezt Frei Tamás  elérte.

Bár utólag a sikert mindig könnyű magyarázni, ennek talán az egyik legfőbb oka az lehet, hogy a megjelenés pillanatában általában a magyar közbeszédet mozgató témát dolgoz fel, néha olyan ügyesen jósolva a közeljövőre, hogy az szinte szóról-szóra teljesül [lásd pl.: a 2015 c. könyvét]. Így esik szó migrációról, terrorizmusról, rablóásatásokról, szervezett bűnözésről, poltikáról, és arról, ahol az utóbbi kettő összeér.

Ezen kívül, mint a thriller regényeknél gyakran, olyan helyszíneket ismerhetünk meg, ahová a hétköznapi ember vagy örül, hogy be sem kell tennie a lábát (mert veszélyes), vagy esélye sincs bejutni (pl.: mert a gazdagok zárt világához tartozik).

Eddig két főszereplőt ismerhettünk meg: André Calvit, a magyar származású francia ex-idegenlégióst, aki végre csak a családjával szeretne nyugodtan élni, de az események mindig utána nyúlnak (A megmentő, A bankár, 2015 és Agrárbárók), és Marco Borettit, a magyar felmenőktől származó olasz régészt, aki a Bábelben egy német fegyvergyáros játszmájának válik részesévé. Noha a szereplők mind kitaláltak, az olvasót az is izgalomban tartja, hogy a valósághoz ezer szállal kötődő történetről sosem lehet pontosan tudni, mennyi alapja. Valószínűleg több, mint gondolnánk...

Frei Tamás könyvekben kibontakozik egy világ, ahol a gazdagok játszmáiban mindig a "gátlástalan okosok" nyernének, ha nem lenne a főhős, akinek legalább néha sikerül kiegyenlíteni a számlát. Bár a történetek lehet, hogy aktualitásukat vesztik idővel, az izgalmas kaland miatt később is megéri kézbe venni őket!

Frei Tamás életrajza

Frei Tamás egy rendezvényenFrei Tamás újságíró, számos könyv szerzője, műsorvezető és sikeres üzletember. 1966. május 21.-én született Pécsett.

Felsőfokú tanulmányait az ELTE Állam-, és Jogtudományi Karán kezdte, de tanult Moszkvában, a Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében, és az USÁ-ban is (médiamenedzsmentet és televíziózást, illetve később forgatókönyvírást és dramaturgiát).

Újságíró pályafutásának talán első állomása, hogy interjúkat készített a 168 órának, és két évig a Danubius Rádiónál szerkesztette a híreket. 1991-től a Magyar Rádió külpoltikai rovatánál kezdett dolgozni, aminek kapcsán számtalan háborús helyszínen jár Boszniától Szomáliáig, nem is beszélve a kolumbiai kábítószer-háborúkról. A Magyar Televízióban először az Esti egyenleget vezette, majd a Nap TV műsorvezetője és riportere lett. 1996-ban itt indult egyik legismertebb műsora, a Frei Dosszié (ami később hasonló formában az RTL klubon és a TV2-n is megjárta). Utóbbi rengeteg híres embert, vagy érdekes élethelyzetet mutatott be, és aki nem a könyvei miatt ismeri (lásd fentebb), az valószínűleg ebben a műsorban találkozott vele.

2007-ben indította el Cafe Frei nevű kávézó hálózatát, ami egyre több városban jelenik meg. Ebben nem kis szerepe volt annak is, hogy hat nyelven beszél, és műsorai kapcsán bejárta az egész világot, ami miatt a világ minden tájáról tudnak egzotikus kávékat behozni. De a Cafe Frei nem csak külföldön, és a kávézókban ad munkát: Magyarországon saját pörkölő, és fagyasztó üzemet tartanak fenn.

Jelenleg rengeteg időt tölt külföldön. Lakása van Budapesten, Miamiban, Nizzában és Firenzében is.

 

A kép forrása.