Ez a honlap a működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használ. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Harry Potter

2018. 10. 17. 00:00:00
Tévedsz, ha szerinted Voldemort kígyója nem tartogat meglepést. A "Legendás állatok és megfigyelésük 2: Grindelwald bűntettei" nem csak a cím hosszával, hanem például Nagini előtörténetével is meg fogja lepni a nézőket.
2018. 09. 14. 17:14:22
Nagy hódolói vagyunk a jól átgondolt filmes és egyéb teóriáknak. Találtunk egy Harry Potter teóriát, ami elsőre nem tűnik nagy számnak, de nagyon illik a történetre, akár szándékosan lett elrejtve a történetben, akár a véletlen műve.
2018. 08. 21. 18:51:29

A Harry Potter sorozat kihagyhatatlan és jellegzetes karaktere Perselus Piton professzor, aki bájitaltant (és egy tanév erejéig a Sötét varázslatok kivédését) tanította.

Egy egész erős lábakon álló elmélet szerint nagyon is valószínű, hogy túlélhette Roxfort ostromát... De mi alapján következtethetünk erre?

2018. 07. 26. 00:00:00

A Harry Potter könyvek kisebb hibáival egy egész egész hosszú bejegyzést töltöttek meg a Wikián, de sajnos vannak átfogóbb problémák is a történetben. Most ezekből szedtünk össze egy csokorra valót.

2018. 07. 12. 00:00:00
A Harry Potter könyveken keresztül csak rövid betekintést nyerhetünk a párhuzamos varázsvilágba, ezért sok kérdést nyitva marad. Nem meglepő, hogy rengeteg teóriának a táptalaja J. K. Rowling világa. Egy-egy ilyen elmélet egész hihető (valamelyiket az irónő is megerősíti), néhány másik viszont elég gyenge lábakon áll, ami remélhetőleg fel fog tűnni nektek is. (Nem mi találjuk ki őket, mi csak kommentár keretében közvetítjük.)
2018. 06. 28. 00:00:00
A fikciós történetekben gyakran maradnak ellentmondások, hibák. Vannak ezek között kisebbek és nagyobbak is - most a Harry Potter könyvekkel kapcsolatos nagyobb hibák közül gyűjtöttünk össze hármat.
2018. 06. 14. 05:58:54

A Harry Potter könyvek számtalan szereplőt vonultat fel, és nem meglepő, hogy jópárról elméletek születnek, hiszen az eddigi 8 kötet képtelen kielégíteni az olvasók minden kíváncsiságát.

Azonban érdemes fenntartásokkal kezelni ezeket a teóriákat, mert amit egyesek biztosra vesznek, az nem több, mint a lehetséges magyarázatok egyike (ami időnként eléggé valószerűtlen is). Ameddig csak egy fantáziavilágról van szó, legfeljebb izgalmas viták lesznek belőle, de óvakodjunk a felszínes gondolkodást átvinni a való életbe.

Vigyázat, spoilerek (is) következnek!

2018. 04. 25. 20:24:01
J. K Rowling kiterjedt varázsvilágot hozott létre, és - bár még messze nem akkora, mint a Star Wars - már nagyon sok fantázia világot kenterbe ver összetettségével. Mivel nem feltétlenül könnyű átlátni, ezért nézzük, hogyan kapcsolódnak egymáshoz és a valósághoz J. K. Rowling könyvei.
2018. 04. 17. 00:00:00

A Harry Potter könyvek kezdetén Albus Dumbledore-t úgy állítják be, hogy ő a jóságos, bölcs, öreg varázsló, aki Harry számára nagyjából nagypapát játszik: itt-ott segít Harrynek, viccelődik, és gyermeki érdeklődést mutat az édességek iránt.

Emellett ő mindenki reménye a gonosz elleni küzdelemben, és - bár megtehetné - nem tör minisztériumi babérokra, mert a Roxfort igazgatójaként megtalálta a helyét.

Gyakorlatilag ő J. K. Rowling Gandalfja... Kivéve, hogy ha közelebbről megnézzük, van neki egy igencsak sötét oldala.

2018. 01. 27. 00:00:00

A Harry Potter sorozatban szinte a legérdekesebb Voldemort előtörténete. A könyvek ebben többet nyújtanak, mint a nyolc film, de a most megjelent - nem hivatalos - rajongói alkotás még néhány részlettel gazdagítja annak a múltját, akit nem nevezünk nevén.