A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Star Wars

Star Wars

2020. 06. 05. 09:11:34

A Csillagok háborújának világa hiheteltenül szerteágazó, és ehhez mérten rengeteg kapcsolódó könyv jelent meg. A sok könyv, képregény, és a filmek között nem egyszerű eligazodni, ezért készítettünk egy ábrát, amin az egymáshoz képesti időrend követhető.

2020. 06. 02. 21:15:21
A legjobb Star Wars könyvek (forgalom alapján)

A Csillagok háborújának világában játszódó regényeket sokféle módon lehet rangsorolni. Mi most nem állítanánk fel szigorú sorrendet közöttünk, inkább csak sorra veszük, hogy melyek azok, amikből a 2015-ös indulásunk óta a legtöbbet vásároltátok.

Nagyot így sem lehet tévedni, mert ezek annyira népszerűek, hogy szinte kivétel nélkül újranyomták már az első magyar megjelenésük óta mindegyiket.

2019. 12. 21. 19:50:58
Ilyen lett a Skywalker kora [spoileres]

Hát eljött ez is. Igyekeztem előítéletektől mentesen végignézni, és sikerült egyértelmű ítélet, és erős indulatok nélkül a végére érni.

Ez nem egy rejtjeles üzenet, hanem annak köszönhető, hogy a filmet nézhetjük egyszerű érzelmi alapon, és végiggondolhatjuk az összefüggéseit.

2019. 11. 13. 13:27:22
Itt a Mandalori!

Nem túlzás azt állítani, hogy a Mandalori című új Star Wars sorozatot sokan jobban várták, mint a decemberben megjelenő, J. J. Abrams-féle Skywalker korát.

Mi is így voltuk vele, és végre megérkezett. Az első rész alapján valószínűleg már körvonalazódik, mire számíthatunk. (Mérsékelten spoileres!)

2018. 12. 29. 00:00:00
Ez várható 2019-ben (újak, folytatódók és véget érők) 2018 elgondolkodtató év volt. A nagyok között bukott a Solo film, tarolt a Bosszúállók, úgy-ahogy kaptunk még egy adagot J. K. Rowling varázsvilágából... De kisebb csinnadratta mellett kaptunk rengeteg új Star Wars könyvet, folytatódott a Térség és a Stalker sorozat, George R. R. Martin pedig a Trónok harcának befejezése helyett egy előzménykönyvvel lepett meg minket.
2018. 09. 28. 18:20:19
A Han Solo film... elmegy

Sokan bukásnak tartják a májusban megjelent Han Solo filmet, pedig már bőven pozitív a mérlege (mi szeretnénk úgy bukni, hogy még abból is 120 millió dolláros profit lesz...). Az tény, hogy a forgalma össze sem mérhető a többi Star Wars moziéval, de ez lehet, hogy nem is a Han Solo film hibája. Az utolsó Jedik után több embertől hallottam, hogy ő Star Wars filmre mostantól nem vesz jegyet - tőlük esélyt sem kapott a csempész előtörténete.

Amikor a mozik vetítették, érdemtelenül kihagytuk, de most, hogy megjelenik a DVD is, ismét aktuális lett, úgyhogy lássuk mit is tud a "Solo: Egy Star Wars-történet". Vigyázat, spoilerek következnek (nem mintha 4 hónappal a megjelenés után erre sokakat kellene figyelmeztetni, de azért hátha).

2018. 06. 21. 16:26:35
Hogyan illenek a Star Wars világába az új képregények?

Az utóbbi időben rengeteg Star Wars képregény jelent meg a Marvel / Szukits kiadók gondozásában, és még több is várható - néhány csak tervbe van véve, valami épp most készül, és a rajongók éles késszúrásként élnek meg minden percnyi késedelmet, amikor eltolják a megjelenést...

Úgyhogy összeszedtünk néhány alapinformációt ezekről az új képregényekről. Aki elsőre legyintene, hogy ez csak képregény, annak is érdemes tovább olvasnia, mert ők is találhatnak fontos tudnivalókat lentebb. (Kifejezetten a hazai kiadású képregényekről lesz szó, némi kitekintővel az angol nyelvű eredetire.)

2018. 04. 07. 00:00:00
5 sci-fi és fantasy világ alakváltói

Az alakváltás sokszor visszatérő eleme a fantasy és a sci-fi történeteknek, de valójában nem egyféle jelenségről van szó.

Előfordul, hogy csak valakinek a külsejét sikerül felvenni, de a ruháit, vagy a hangját az alakváltó már nem tudja utánozni. Ha ez mind megvan, egy közeli ismerős akkor is gyanút foghat (vagy legalábbis észre veheti, hogy valami nincs rendben), mert a felvett alak máshogy viselkedik. A jó alakváltó tanulmányozza az alany beszédét, mozdulatait és szokásait is, hogy a legközelebbi ismerősét is meg tudja téveszteni. Aki pedig az egész mestere, az más alakjában manipulálja úgy a környezetét, hogy elérje a célját.

Sci-fik esetében az sem hátrány, ha kapunk magyarázatot is arra, hogyan tesz szert valaki az alakváltás képességére.

2018. 02. 10. 00:00:00
3 nagy hiba Az utolsó Jedikben Tudtad, hogy Az utolso Jedik rendezője (Rian Johnson) meg van győződve, hogy egy hibát sem követett el a film készítése során?
És mindezt a Twitteren rázúduló össztűz ellenére is így gondolja. Mi nem mennénk el odáig, hogy ismerje el, a film borzalmas lett, de felhívjuk a figyelmet legalább 3 olyan dologra, amik vagy idegenek a karakterektől, vagy nagyon nem reálisak és ezzel aláássák a történet hitelességét.
2018. 01. 13. 00:00:00
Az utolsó Jedik [Spoileres értékelés] Megjelent. Valaki imádja, valaki utálja. A két véglet közötti vélemény ritka, mint a fehér holló, pedig most egy ilyen következik. (Rengeteg utalással a cselekményre, szóval ha még nem láttad, ne olvass tovább.)