A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü
Itt jársz: > >

Star Wars

2018. 12. 29. 00:00:00
Ez várható 2019-ben (újak, folytatódók és véget érők) 2018 elgondolkodtató év volt. A nagyok között bukott a Solo film, tarolt a Bosszúállók, úgy-ahogy kaptunk még egy adagot J. K. Rowling varázsvilágából... De kisebb csinnadratta mellett kaptunk rengeteg új Star Wars könyvet, folytatódott a Térség és a Stalker sorozat, George R. R. Martin pedig a Trónok harcának befejezése helyett egy előzménykönyvvel lepett meg minket.
2018. 09. 28. 18:20:19
A Han Solo film... elmegy

Sokan bukásnak tartják a májusban megjelent Han Solo filmet, pedig már bőven pozitív a mérlege (mi szeretnénk úgy bukni, hogy még abból is 120 millió dolláros profit lesz...). Az tény, hogy a forgalma össze sem mérhető a többi Star Wars moziéval, de ez lehet, hogy nem is a Han Solo film hibája. Az utolsó Jedik után több embertől hallottam, hogy ő Star Wars filmre mostantól nem vesz jegyet - tőlük esélyt sem kapott a csempész előtörténete.

Amikor a mozik vetítették, érdemtelenül kihagytuk, de most, hogy megjelenik a DVD is, ismét aktuális lett, úgyhogy lássuk mit is tud a "Solo: Egy Star Wars-történet". Vigyázat, spoilerek következnek (nem mintha 4 hónappal a megjelenés után erre sokakat kellene figyelmeztetni, de azért hátha).

2018. 06. 21. 16:26:35
Hogyan illenek a Star Wars világába az új képregények?

Az utóbbi időben rengeteg Star Wars képregény jelent meg a Marvel / Szukits kiadók gondozásában, és még több is várható - néhány csak tervbe van véve, valami épp most készül, és a rajongók éles késszúrásként élnek meg minden percnyi késedelmet, amikor eltolják a megjelenést...

Úgyhogy összeszedtünk néhány alapinformációt ezekről az új képregényekről. Aki elsőre legyintene, hogy ez csak képregény, annak is érdemes tovább olvasnia, mert ők is találhatnak fontos tudnivalókat lentebb. (Kifejezetten a hazai kiadású képregényekről lesz szó, némi kitekintővel az angol nyelvű eredetire.)

2018. 04. 07. 00:00:00
5 sci-fi és fantasy világ alakváltói

Az alakváltás sokszor visszatérő eleme a fantasy és a sci-fi történeteknek, de valójában nem egyféle jelenségről van szó.

Előfordul, hogy csak valakinek a külsejét sikerül felvenni, de a ruháit, vagy a hangját az alakváltó már nem tudja utánozni. Ha ez mind megvan, egy közeli ismerős akkor is gyanút foghat (vagy legalábbis észre veheti, hogy valami nincs rendben), mert a felvett alak máshogy viselkedik. A jó alakváltó tanulmányozza az alany beszédét, mozdulatait és szokásait is, hogy a legközelebbi ismerősét is meg tudja téveszteni. Aki pedig az egész mestere, az más alakjában manipulálja úgy a környezetét, hogy elérje a célját.

Sci-fik esetében az sem hátrány, ha kapunk magyarázatot is arra, hogyan tesz szert valaki az alakváltás képességére.

2018. 02. 10. 00:00:00
3 nagy hiba Az utolsó Jedikben Tudtad, hogy Az utolso Jedik rendezője (Rian Johnson) meg van győződve, hogy egy hibát sem követett el a film készítése során?
És mindezt a Twitteren rázúduló össztűz ellenére is így gondolja. Mi nem mennénk el odáig, hogy ismerje el, a film borzalmas lett, de felhívjuk a figyelmet legalább 3 olyan dologra, amik vagy idegenek a karakterektől, vagy nagyon nem reálisak és ezzel aláássák a történet hitelességét.
2018. 01. 13. 00:00:00
Az utolsó Jedik [Spoileres értékelés] Megjelent. Valaki imádja, valaki utálja. A két véglet közötti vélemény ritka, mint a fehér holló, pedig most egy ilyen következik. (Rengeteg utalással a cselekményre, szóval ha még nem láttad, ne olvass tovább.)
2017. 12. 28. 00:00:00
Ez várható 2018-ban (sci-fi, fantasy és amit jobb kerülni) 2017 elég jó év volt a sci-fi és fantasy rajongóknak. De mire számíthatunk 2018-ban?
2017. 11. 03. 00:00:00
3 kérdés, amire a választ a Star Wars könyvek adják meg

A Csillagok háborúja filmek cselekménye elég összetett, de maga a világ még ennél is szerteágazóbb.

A figyelmes néző rengeteg el nem varrott szálat találhat, ezért nem véletlen, hogy olyan népszerűek azok a könyvek, amik lerántják a leplet arról, ami a filmekből kimaradt. Ilyen nyitva hagyott kérdésekből gyűjtöttünk össze most egy csokorra valót.

2017. 08. 12. 00:00:00
Ettől közönségkedvenc Darth Maul

Darth Maul-nak nem jutott nagy szerep a Baljós árnyakban, rajongói nyomásra mégis bekerült a Klónok háborúja sorozatba és a Lázadókba is. Mindezt annak ellenére, hogy borzasztó nehéz volt folytatni a történetét miután Obi-wan kettévágta.

Jelmezes eseményeken is rengetegen öltöznek Darth Maul-nak, pedig elég sok áldozatot kíván a jelmeze - éppen ezért adja magát a kérdés: mitől ilyen népszerű ez a figura?
 

2017. 06. 16. 00:00:00
Honnan tudott Yoda a Kettő szabályáról?

A Baljós árnyak végén, a temetési jelenetnél Yoda és Windu mester beszélgetéséből kiderül, hogy Yoda tud a Kettő szabályáról.

Ráadásul úgy fogalmaz, hogy "azokból mindig kettő van, se több, se kevesebb" - vagyis elég nagy biztonsággal állítja, amit mond. Nem úgy tűnik, hogy felült volna egy pletykának.

De honnan szerezhette ezt az értesülést?