A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

A Star Wars könyvek sorrendje

A Csillagok háborújának világa hiheteltenül szerteágazó, és ehhez mérten rengeteg kapcsolódó könyv jelent meg. A sok könyv, képregény, és a filmek között nem egyszerű eligazodni, ezért készítettünk egy ábrát, amin az egymáshoz képesti időrend követhető.

Mi látható az ábrán?

A lenti ábrán alapvetően azok a filmek, könyvek és képregények találhatóak meg, amik:

  • egy Star Wars történetet mesélnek el, ezért valahogy beilleszthető a világ történéseinek időrendjébe
  • nálunk szerepelnek a kínálatban (de előfordulhat, hogy az ábra nem tökéletesen naprakész). Ha valami nincs itt a sorrendben, attól még lehet, hogy kapható nálunk, érdemes lehet beírni a keresőmezőbe.

Nem kerültek be:

  • az ifjúsági-, és gyerekkönyvek
  • az albumok és enciklopédiák
  • a növellagyűjtemények (pl.: Canto Bight, Bizonyos szemszögből)

A művek a sorrendbe a történet kezdőpontja szerint kerültek (ez azért lehet fontos, mert valamelyik regény több időpont eseményeit öleli fel), és a kánon történeteket K betűvel jelöltük. (Kánon könyvek: amik hivatalosan is illeszkednek a Disney felvásárlás óta jóváhagyott Star Wars idővonalba, első sorban a hivatalosan kiadott filmekhez. Ez azt jelenti, hogy bár a felvásárlás előtt is születtek Star Wars regények - egyik-másik igazi gyöngyszem - azok addig nem tekinthetők hivatalosnak, amíg az új tulajdonosi kör hivatalosnak nem nyilvánítja. Ezeket a nem-kánon könyveket "Legendák" jelzővel szokták illetni. Egyik-másik könyvnek a borítóján is ott szerepel, hogy legendák, de az, hogy nincs a borítón, nem jelenti azt, hogy automatikusan kánon lesz a regény. Lehet, hogy pl.: csak régi kiadás.)

A sorrendet az alábbi ábrában foglaltuk össze:

Ábra a Star Wars könyvek időrendjéről, sorrendjéről

 

Még több: Star Wars