A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat

Legendák Star Wars könyvek

Rendezés:

Mit jelent az, hogy egy Star Wars könyv a Legendákhoz tartozik?

2015-ben a Disney felvásárolta (többek között) a Star Wars jogait is. Ezzel egy több szempontból új időszak köszöntött be a franchise életében.

Az új tulajdonosok tiszta lappal akartak indulni, és meghúztak egy határt, hogy mely Star Wars történetekhez akarnak a jövőben alkalmazkodni az új sztorik kitalálásával, és melyekhez nem.

  • a kánon Star Wars történetek közé tartoznak azok, amik elvileg nem mondanak ellent egymásnak. Ide tartozik a felvásárlás előtti és utáni összes film és sorozat, illetve a felvásárlás utáni időszakból azok a könyvek, amik kánon besorolásúak (pl.: az új filmek könyv változatai, előzményei, de a Thrawn előzmény sorozat is).
  • minden más Star Wars történet a legendák közé tartozik.

Mit jelent ez a könyvekre nézve?

Hogy egy könyv a legendák közé tartozik-e, nem biztos, hogy azonnal eldönthető. Néhány kiadásnak a borítóján látszik (ez csak a 2015 óta forgalomba hozott könyveknél jöhet szóba), de attól, hogy nincs jelölve egy könyvön, még lehet, hogy "legendák" besorolású. Ebbe a kategóriába csak legendák könyveket gyűjtöttünk össze.

Hogy egy könyv Legendák besorolású, azt jelenti, hogy hivatalosan ezek a történetek nem tartoznak Star Wars világához. Olyan mintha meg sem történtek volna (ezért "legendák). Elképzelhető, hogy a történet egyes részei erős ellentmondásban vannak pl.: az meglévő filmek cselekményével, vagy a jövőben forgatnak egy olyan filmet, aminek a története egy legendák könyvvel kölcsönösen kizárja egymást. És persze az is elképzelhető, hogy legendák szereplőket, vagy történeteket beemelnek a kánonba - ahogy az történt Thrawn admirálissal is.

Azonban az, hogy egy könyv legendák besorolású, ne kedvetlenítsen el. Rengeteg remek történet van közöttük - nem egy jobb a kánonnál is - és a kevés számú kánon könyvvel egy rajongó érdeklődését egyébként sem lehet kielégíteni.