A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Ezek a suttogók a The Walking Dead képregényekben

Kelemen Szabolcs

A Walking Deadnek igen érdekes motívuma a Suttogók csoportja.

Az alapok Walking dead képregény mintaoldal

Már a képregények legelején megtudjuk, hogy

  • a kóborlókat vonzza a hang,
  • és szag alapján különböztetik meg a megtámadható élőket a hozzájuk hasonlóktól.

Előfordul, hogy egyes túlélők átmenetileg ezt kihasználják, de valljuk be, hétköznapi ember nem szeretne egész napos némaságban zombiszagot árasztani csak azért, hogy nyugodtan járjon-kelljen az élőholtak között.

A Suttogók stratégiája

A Suttogók viszont olyan túlélők, akik bevállalják a szagokat, és folyamatosan holtak bőrével álcázzák magukat. Emellett teljes arcot takaró maszkot is viselnek, és nem használják az emberi beszédet... Ezt még talán ideig-óráig meg lehet érteni, mert hihető, hogy valaki ennyire elkeserdett legyen.

De nem csak suttogásban és az álcában térnek el a többi túlélőtől, hanem a teljes viselkedésükben is. Ők ugyanis úgy tartják, hogy az embernek vissza kell térniük állati gyökereikhez, és farkasokéhoz hasonló hierarchiában kell élniük.

Ezért a The Walking Dead képregények Suttogói között egy alfa a falkavezér, akit a béták követik a rangsorban, stb. Az állattá válást pedig annyira komolyan gondolják, hogy a valódi neveiket sem használják.

Még több: zombi ~blog