A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

George R. R. Martin: új Trónok harca könyv jön, de

Scifimarket.hu

George R. R. Martin 2018 áprilisában bejelentette a rajongóknak, hogy a régóta várt hatodik kötet, a Trónok harca fantasy-sorozatában, a The Winds of Winter idén nem jelenik meg. Helyette – és ezt megnyugtatásként szánta - felfedte, hogy a Targaryen család "képzeletbeli története" november 20-án kerül a nagyközönség elé. A "Tűz és a Vér" A tűz és jég dala előtti eseményeket dolgoz fel.

A Targaryenek története

A neves író megerősítette, hogy a rajongóknak meg kell elégedniük ezzel a történettel, legalábbis ebben az évben. Ugyan egy kósza ígéretet ismét tett arra, hogy a 2011-ben megjelent ötödik könyv után, ami a Sárkányok tánca nevet viseli, és ami az HBO-sorozatának Game of Thrones–nak az alapja, 2019-ben már tényleg jön a befejező résznek szánt 6. könyv. A televíziós sorozatok egyébként Martin történetét időben messze túlhaladták.
Hangsúlyozta a rajongóknak, hogy ez a George R. R. Martin könyv nem egy újabb szelet narratív fikció a Trónok harca világában. A Tűz és Vér nem regény. Ez nem egy hagyományos elbeszélés, és soha nem volt szándéka, hogy az legyen belőle. Nevezzük inkább ezt – hogy az Ő mondatával éljünk - "képzeletbeli történelemnek". Tehát: nem regény. Ugye mindenki tisztában van ezzel? Bár itt halkan megjegyezném, hogy van elég történés benne, akár húsz regényre is: csata, vérontás, elárulás, szerelem, vágy, horror, vallási háborúk, politika, de még némi humor is

Mit lehet tudni az új könyvről?

A blogjában feltárt rész, az „Aegon I” Targaryen királyáról szól és III. Aegon királyságáról. És feleségeikről, testvéreiről, gyermekeiről, barátairól, riválisairól, törvényeiről. Ja és van még valami... Vannak sárkányok is. Sok sárkány.
A külföldi megjelenés dátuma november 20, 75 új illusztrációt tartalmaz majd, amiket a művész Doug Wheatley készít.
Martin nem erősítette meg, hogy a Trónok harca sorozat előzménye, melyen jelenleg a HBO dolgozik, a Tűz és a Vér anyagából származik. Hozzá tette udvariasan az őt faggatóknak, hogy ez ugyan logikus kérdés, de az egyetlen válasz, amit adhat, hogy ebben még senki sem biztos, és különben sem szabad mondania semmit. Hozzátette még, hogy ami őt illeti, ismét visszatér a már nagyon várt 6. kötethez.

… de mi lesz a Trónok Harcával? George R. R. Martin, a szerző

Térjünk mi is vissza hozzá. Térjünk vissza a rajongók véleményéhez. Azon rajongókhoz, akiknek Martin sok mindent, vagy inkább mindent köszönhet – a sikerét, a hírnevét a könyvekből készült TV filmeket és videójátékokat. Igen, ezért csak a szenvedélyes rajongóknak lehet hálás. Akik most elképesztően dühösek egyik kedvenc írójukra.
Rengeteg fórumon lehet azt olvasni, hogy a rajongóknak ideje eltemetni a várakozásaikat.
Igen, tudjuk, hogy ezek George R. R. Martin könyvei, és bármit csinálhat velük. Akár azt is megteheti, hogy bár tényleg megírta – ahogy ő állítja, - de soha nem teszi közzé. Azonban mi évről-évre várunk egy új könyvet. Megházasodtunk és elváltunk, karrierek változtak, gyermekeink születtek, jöttek-mentek az elnökök. 7 év sok idő. De mi csak várunk.
Talán a legrosszabb dolog az egészben az, ahogy a Sárkányok tánca véget ért. Egy rakat megválaszolatlan kérdést fogalmazott meg az emberben. Vajon tényleg halott-e Jon Snow? Mi történt a Főverébbel és a Cersei-jel? Mit tervez Kisujj Sansával? Sajnos félő, hogy ezekre a kérdésekre csak a HBO adja meg a választ nekünk a saját fan-fiction verziójukban.

Még több: Trónok Harca
blog comments powered by Disqus