A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Star Wars ajándék ötletek – segítünk könyvet választani!

A könyv mindig jó ajándék – viszont Star Wars könyvet nem egyszerű választani, mert több száz van. De ha kicsit is ismered a megajándékozottat, az alábbi szempontok szerint biztos könnyebb dolgod lesz! Star Wars ajándékválasztás - illusztráció

Ha már olvasott Star Wars könyvet

Ha a megajándékozott olvasott már Csillagok háborúja könyvet, a választás előtt néhány dolgot nem árt megtudni.

  • Sok Star Wars rajongó egyben gyűjtője is a könyveknek. De még ha nincs is sok könyve, akkor is jó lenne olyan könyvvel lehet meglepni, ami hiányzik a gyűjteményből vagy nem olvasott, ezért:

    • vagy meg kell tudni, mi nincs még meg (pl.: megkérdezni, vagy - ha lehet - a könyvespolcán megnézni),

    • vagy ha ez az út nem járható, érdemes aszerint választani, hogy mi jelent meg mostanában, mert az nagyobb valószínűséggel nem lesz meg. Itt érdemes megjegyezni, hogy rendszeresen adnak ki új Star Wars könyveket. Ezen az oldalon listáztuk őket a rendszerbe bekerülés sorrendje szerint. (A listán általában a legújabb könyvek vannak elöl, de érdemes a kiadás évét is megnézni a választás előtt.)

  • Ha valaki elkezdett egy könyvsorozatot olvasni (több is van!), kézen fekvő lehet a következő részt ajándékba adni.

Választás életkor szerint

A Star Wars már több, mint 40 éves múlttal rendelkezik, ezért korcsoport szerint is megoszlik, hogy kinek milyen könyv tetszhet.

  • Az idősebb rajongók között sok olyat találni, akik "nem elégedettek" a Disney folytatás trilógiájával (Az ébredő Erő, Az utolsó Jedik, Skywalker kora).  Nekik jobban tetszhetnek a jól bevált, régebbi Star Wars író művei, mint pl.: James Luceno, Drew Karpyshyn, vagy Timothy Zahn, akinek mostanában is jelentek meg új könyvei.

  • Ide külön gyűjtöttük a Star Wars gyerekkönyveket

  • Néhány könyv pedig kifejezetten a nemrég megjelent a folytatás trilógiához kapcsolódik, az újdonsült rajongókat ez érdekelheti jobban.

Van kedvenc szereplője?

A Star Wars regények egy része kifejezetten egy szereplőre, vagy néhány fontos karakterre koncentrál. Ha tudjuk, hogy a megajándékozott kifejezetten érdeklődik a Star Wars univerzum valamelyik karaktere iránt, aszerint is választhatunk:

Nem olvas sokat?

A Csillagok háborúja olyan kiterjedt univerzum, hogy nem kell feltétlenül regényekben gondolkodni, ha ajándékot akarunk választani. Szóba jöhetnek olyan könyvek is, amik rövidebb szövegeket tartalmaznak, mint pl.:

És a csomagolás?

Nálunk találsz alkalomhoz illő, Star Wars-os ajándéktasakokat is!