A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat

Thrawn könyv

Rendezés:

Kicsoda ez a Thrawn és miért érdekes?

Thrawn főadmirálás egy könyvborítónSzinte közhely, hogy a Star Wars világa mennyire szerteágazó. Ebből a sokszínűségből azonban kiemelkedik Thrawn karaktere.

Thrawn egyike a Birodalom kevés főadmirálásának. Megjelenését tekintve egy kékes bőrű humanoid, aki még csak nem is Erő használó. Nem is ezek a tulajdonságai emelik ki a birodalmi tisztek szinte szó szerint szürke tengeréből, hanem az, hogy egy katonai géniusz. Nem csak a hadvezetés avatott ismerője, hanem a háborúskodás minden nézőpontját egyszerre veszi figyelembe, és sikeressége miatt a Lázadóknak olyan veszéles ellenfele tud lenni, mint maga Darth Vaderr és Darth Sidious.

Thrawn főadmirális a több Star Wars történetben is megjelenik:

  • Először az 1991-ben kezdődő Thrawn könyvtrilógiában találkozhattunk vele. Ez 5 évvel a Jedi visszatér után játszódik, de az admirálison kívül Luke Skywalker, Leia és Han Solo jövőjét is megismerhetjük belőle. Amikor a Disney felvásárolta a Star Wars világát, akkor sokan abban reménykedtek, hogy ezeket a könyveket fogják megfilmesíteni egy újonnan kitalált történet helyett.
  • A Thrawn könyvtrilógiának készült egy folytatása is, a Thrawn keze doulógia.
  • Nemrég pedig egy Thrawn előzmény könyvtrilógiát kaptunk, ami az eredeti Star Wars filmtrilógia és az előzmény trilógia között játszódik.
  • Thrawn megjelenik a Lázadók c. animációs sorozatban is.

Fontos, hogy jelenleg a Star Wars kánonjához (hivatalosan elismert történeteihez) csak az előzmény könyvtrilógia és a Lázadók sorozat tartozik. A többi Thrawn könyvben lehetnek olyan motívumok, amik ellentmondanak a fősodratú Star Wars történetnek. Nem is ezért szeretjük, hanem azért, mert Timothy Zahn vérbeli Star Wars szerző, aki nem csak a megfelelő alázattal nyúl a Csillagok Háborújának világához, hanem saját jogon is kifejezetten jó sci-fi író.

Bármelyik könyv is érdekel, ne feledd: nálunk ajándékot is választhatsz a vásárlás mellé. Részletek a könyveknél.