A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat

Csillagok Háborúja könyv

Rendezés:

Miről szólnak a Csillagok háborúja könyvek?

A Csillagok Háborúja az 1977-es Új reménnyel indult világhódító útjára. Már akkor látszott, hogy valami nagy dolog született, de ezt a 1980-ban A Birodalom visszavág tovább tudta fokozni azzal, hogy "Nem Luke, én vagyok az apád!" - akkoriban a rajongók úgy éltek végig három évet (1977-től 1980-ig), hogy nem is tudták, mekkora titok lappang a háttérben.

Végül 1983-ban trilógiává egészült ki sorozat A Jedi visszatérrel. Létre jött egy hihetetlenül sokszínű világ, aminek már akkor rengeteg rajongója volt, de rajongásuk tárgyából úgy tűnt, celluloid formájában nem jön valamire való utánpótlás.

Mivel lehetett volna betölteni az űrt, amit az új filmek hiánya okozott? Első sorban könyvekkel!

Így aztán egyre-másra születtek a könyvek, a legváltozatosabb formákban. Készültek pl.:

  • folytatások,
  • előzmények,
  • a filmek könyv változatai, amik további háttérinformációkat adtak,
  • művészeti albumok,
  • enciklopédiák,
  • de született még szakácskönyv is, hogy a rajongók olyat ehessenek, amit a főszereplők abban a réges-régi, messzi-messzi galaxisban.

Ezek a könyvek mind tovább színesítették a világot, és mostanra biztossá vált, hogy az emberi fantázia ennél szerteágazóbb alkotást még nem hozott létre - amihez írók és más alkotók tucatjai járultak hozzá.

Amikor kézbe veszel egy Csillagok Háborúja könyvet, egy olyan világba csöppensz, ami több, mint 40 év alatt kiállta az idők próbáját, sőt, jó eséllyel örökre az emberi kultúra része marad. Nem mellesleg pont a sokszínűsége miatt mindenki találhat benne neki tetsző történetet és szereplőket.

Úgyhogy válogass bátran, biztos, hogy találsz olyan könyvet, ami felkelti az érdeklődésedet!