A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat

Ezért NE olvass Stephen King könyvet

Rendezés:

3 ok, amiért ne olvass Stephen King könyveket

Stephen King vitathatatlanul best-seller író. Mégis van néhány tényező, ami miatt nem mindenkinek ajánlott a könyveit olvasni.

1. valószínűleg megfilmesítették

Stephen King az olvasottsági rekordok mellett valószínűleg beállított egy másikat is: rengeteg könyvét filmesítették meg. Emiatt - bár mi mindig a könyvet javasoljuk, pl.: mert az részletesebb - könnyű a könyvektől a film változat felé csábulni.

2. a történetek jelentősége

Sok Stephen King regény egy maroknyi ember, vagy egyetlen szereplő sorsáról szól. Számukra persze az események borzasztó fontosak, de a szomszéd megyében már senkit nem érdekel az egész.

Azok, akik inkább az olyan monumentális történeteket kedvelik, ahol egy egész világ sorsa forog kockán, Stephen King jó pár művében csalódni fognak.

3. valakinek egyszerűen nem jön át a horror

Stephen King mesterien le tudja írni a természetfeletti jelenségeket, és ezeket be tudja ágyazni a történetbe úgy, hogy a feszültséget akár az elviselhetetlenségig fokozza, de gyakran adós marad a háttérben lévő magyarázattal. Pl.: a holtak egyszerűen csak elkezdenek feltámadni, de senki nem tudja miért. Ettől egyeseket kiráz a hideg - és valószínűleg ez is volt a cél. Más, aki mondjuk összefüggően felépített sci-fi, vagy fantasy világokon nevelkedett, viszont azt mondja: ez nekem kevés, és így nem hiszem el.