A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat

Star Wars / Csillagok háborúja könyvek

Tipp: a keresőmezőben könnyen megtalálhatod azt a Star Wars könyvet, amit keresel.

Rendezés:

Star Wars könyvek - mert a Star Wars nem ér véget a filmekkel!

Jó idők járnak a Star Wars rajongókra. A filmstúdiók csúcsra járnak: a tervek szerint minden évben új Star Wars mozinak örülhetünk. Viszont az új trilógiánál hasonló várakozást kell átélnünk, mint anno az első trilógiánál, mert részek megjelenése között 2 év is eltelik.
Ráadásul az évi egy film nem elég, hogy a kíváncsiságot csillapítsa , hiszen a legkidolgozottabb sci-fi világban rengeteg kérdés vár megválaszolásra, mint pl.:

  • Mi történt Han Soloval, Leiával és Luke-kal a filmek közt eltelt idő alatt?
  • Milyen volt a Birodalom és milyen volt a Régi köztársaság kora?
  • Miért csak 2 Sith van egyszerre, és egyáltalán, kik ezek a titokzatos Sith-ek ?...

Ezért érdemes olvasni...

A kérdések sora szinte végtelen, és ezekre szinte csak a Star Wars könyvek adhatnak választ, amikből már olyan sok van, hogy lehetetlen az összesből filmet forgatni.
A könyveknek köszönhetően a Star Wars világ az elmúlt évtizedekben folyamatosan gazdagodott akkor is, amikor új filmek nem jelentek meg. Lehullott a lepel a Sith-ek rengeteg titkáról (lásd Darth Bane trilógia), közelebbről megismerhettük Darth Vader és Darth Sidious kapcsolatát , betekintést nyertünk a Régi Köztársaság és a Sith Birodalom csatáiba (lásd Old Republic sorozat), a legújabb könyvek pedig értékes részletekkel gazdagítják a Jedi visszatér utáni 30 évet, ami kicsit közelebb visz Az ébredő Erővel kezdődő új trilógia megértéséhez is.

A Star Wars világa valószínűleg a legnépszerűbb és legnagyobb, amit az emberi képzelet alkotott. Aki csak a filmeket látta, azoknak sok dolog ismeretlen lesz, amit a többi rajongótól hall. Amikor felvásárolták, 10 ezer karakter, több ezer bolygó, és ezeknek több, mint 20 ezer évnyi története cserélt gazdát, de már azóta is bővült. Annyira népszerű, hogy még a kisebbeket is rá lehet venni vele az olvasásra.
De nem kötelező olvasmány.

Ha egy kicsit is érdekel valamelyik Star Wars könyv, vágj bele nyugodtan!

A Star Wars könyvek sorrendje

A Csillagok háborújának világa hiheteltenül szerteágazó, és ehhez mérten rengeteg kapcsolódó könyv jelent meg. A sok könyv, képregény, és a filmek között nem egyszerű eligazodni, ezért készítettünk egy ábrát, amin az egymáshoz képesti időrend követhető.

A lenti ábrán alapvetően azok a filmek, könyvek és képregények találhatóak meg, amik:

  • egy Star Wars történetet mesélnek el, ezért valahogy beilleszthető a világ történéseinek időrendjébe
  • nálunk szerepelnek a kínálatban (de előfordulhat, hogy az ábra nem tökéletesen naprakész). Ha valami nincs itt a sorrendben, attól még lehet, hogy kapható nálunk, érdemes lehet beírni a keresőmezőbe.

Nem kerültek be:

  • az ifjúsági-, és gyerekkönyvek
  • az albumok és enciklopédiák
  • a növellagyűjtemények (pl.: Canto Bight, Bizonyos szemszögből)

 

A művek a sorrendbe a történet kezdőpontja szerint kerültek (ez azért lehet fontos, mert valamelyik regény több időpont eseményeit öleli fel), és a kánon történeteket K betűvel jelöltük. (Kánon könyvek: amik hivatalosan is illeszkednek a Disney felvásárlás óta jóváhagyott Star Wars idővonalba, első sorban a hivatalosan kiadott filmekhez. Ez azt jelenti, hogy bár a felvásárlás előtt is születtek Star Wars regények - egyik-másik igazi gyöngyszem - azok addig nem tekinthetők hivatalosnak, amíg az új tulajdonosi kör hivatalosnak nem nyilvánítja. Ezeket a nem-kánon könyveket "Legendák" jelzővel szokták illetni, és elképzelhető, hogy ellentmondanak a filmeknek, vagy a kánon könyveknek. Egyik-másik könyvnek a borítóján is ott szerepel, hogy legendák, de az, hogy nincs a borítón, nem jelenti azt, hogy automatikusan kánon lesz a regény. Lehet, hogy pl.: csak régi kiadás.)

Végül pedig az ábra:

Ábra a Star Wars könyvek időrendjéről, sorrendjéről

A Csillagok háborúja könyvekhez kapcsolódó gyors linkek:

(Ezeket a gyakran keresett fogalmakat kigyűjtöttük ide, hogy könnyebben megtaláld őket!)

A Jedi visszatér könyv, Ahsoka könyv, Az eredeti Star Wars-trilógia, Baljós árnyak könyv, Csillagok háborúja könyv, Darth Plagueis könyv, Eladó Star Wars könyvek, George Lucas könyvek, Legjobb Star Wars könyvek, Old Republic könyvek, Sithek könyve, Star Wars A Sithek bosszúja könyv, Star Wars Ahsoka könyv, Star Wars baljós árnyak könyv, Star Wars enciklopédia, Star Wars könyvek, Star Wars könyvek listája, Star Wars könyvek magyarul, Star Wars könyvek online, Star Wars könyvek sorrendben, Star Wars legendák könyvek, Star Wars Old Republic könyvek, Star Wars receptkönyv, Star Wars regények, Star Wars Republic commando könyv, Star Wars sithek könyve, Star Wars szakácskönyv, Star Wars szereplők nagykönyve, Thrawn könyv, Timothy Zahn könyvek